""
""

Napada, brani, asistira i daje golove: Hames je za Mateusa prototip savremenog broja 10!

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.11.17. | 17:07

„Kada bude pronašao svoj ritam biće veoma važan za Bajern i Kolumbiju“, poručuje legendarni Nemac

Utisci u Minehu su podeljeni. Mnogo nisu previše zadovoljni onime što je Hames Rodriges do sada pokatao u dresu Bajerna, ali je daleko više onih koji su uvereni da će njegovo vreme i blistave partije uskoro doći.

Izabrane vesti

Jedan od njih je i legendarni Lotar Mateus, koji u sjajnom Kolumbijcu vidi sve karakteristike koje čine modernu fudbalsku „desetku“.
Hames još nije lider Bajerna, ali može to da postane. Još mora da se navikne na Bundesligu, Bajern, Nemačku, novi način igranja i novu kulturu. Sa Hamesom moraš da budeš strpljiv i da se na taj način rukovodiš očekivanjima. Ima dosta kvaliteta, ali mu treba vremena. Ne zaboravimo da nije imao ritam utakmica ni u Madridu. Moramo sačekati i dati mu vremena“, rekao je Mateus.

Nedavne partije su nagovestile ulazak u pravu formu bivšeg igrča Real Madrida.
„Dobra stvar je to što je već pokazao neke od stvari koje smo čekali da vidimo. Protiv Šalkea i Lajpciga igrao je dve veoma dobre utakmice, a to će vrlo brzo biti njegov standard. Mislim da ćemo uskoro videti taj nivo igre svake nedelje“.

Na kraju, Rodrigez je po Mateusu prototip novog fudbalskog broja 10.
„Hames je oličenje moderne desetke, onaj igrač koji napada i brani, koji je vođa i kontroliše igru. Neko ko je radnik, stvara golove i asistencije, bori se na sredini terena i spreman je da gurne glavu u vatru u bilo kom trenutku. Kada bude pronašao svoj ritam biće veoma važan za Bajern i Kolumbiju. U svetu fudbala pozicija desetke se značajno promenila. Hames je sakupio sve atribute koje karakterišu novi broj 10“, rekao je čuveni Nemac.

(FOTO: Action images)


tagovi

Bajern MinhenHames RodrigezLotar MateusNemacka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara