Detalj sa utakmice (© AFP)
Detalj sa utakmice (© AFP)

Mladi vukovi odmah napravili brejk u Denveru: Ni Jokić nije mogao protiv neverovatnog Edvardsa

Vreme čitanja: 3min | ned. 05.05.24. | 03:26

Na leđima Entonija Edvardsa koji je ubacio 43 poena, Minesota je slavila u Denveru na startu polufinalne serije 106:99. Nikola Jokić ubacio 32 poena u porazu

Nisi mladi Vulfsi bez snage i energije kao što su to bili Lejkersi. Ovi vukovi su gladni, ne osećaju strah i ozbiljno su ugrizli aktuelnog šampiona na startu polufinalne plej-of serije na Zapadu. Do velikog brejka Minesotu je vodio spektakularni Entoni Edvards. Momak koji ima svega 22 godine ubacio je 43 poena i tako trasirao put za bitnu pobedu rezultatom 106:99

Mladog asa koga mnogi otvoreno porede sa Majklom Džordanom zbog stila igre nije mogao da zaustavio ni moćni Nikola Jokić. Radio je Srbin sve što je u njegovoj moći, ali na kraju je morao da se pomiri sa porazom iako je ubacio 32 poena uz osam skokova i devet asistencija za 41 minut na parketu.

Izabrane vesti

Jokić nije bio ubitačan kako ume iako su brojke tu. U većem delu meča je Minesota uspevala koliko-toliko da zaustavi dvostrukog MVP-a. Ipak, u četvrtoj četvrtini je Jokić shvatio da će morati sam da pokuša da pobedi rastrčanu ekipi Minesote koja je jednostavno imala više raspoloženih igrača.


Krenuo je Jokić da pogađa sa distance iako je u jednom momentu imao samo jednu pogođenu trojku iz sedam pokušaja, ali ništa nije pomagalo protiv Entonija Edvardsa koji je sa 43 poena postavio lični plej-of rekord.

Reprezentativac SAD koji je u prošloj rundi plej-ofa razmontirao Finiks Sanse i Kevina Durenta, očigledno hoće da uradi isto i prortiv Denvera. Odigrao je možda i svoju najbolju partiju u karijeri. Pogađao je iz svih pozicija, trčao, skakao, zakucavao... Izgledao svemoguće na terenu što možete i da viditi u priloženim video klipovima od kojih su gorele društvene mreže još dok je utakmica trajala, svima je bilo jasno da gledaju momka koji polako, ali sigurno stasava u novu zvezdu NBA lige.

Igrači Denvera su mogli samo pogledom da ga prate kada je otvorio meč sa 15 brzih poena. Imao je do poluvremena čak 25. Nagetsi su bili u dvocifrenom zaostatku na startu meča... Period u kojem je Džamal Marej imao tačno 0 poena. Nešto što mu se do sada u plej-ofu nikada nije desilo kada je poluvreme u pitanju.

U nastavku je Džamal donekle pronašao šuterski ritam, čak je izgledalo da će povući ekipu do pobede kada je pogodio trojku uz faul, ali kao što smo istakli, Minesota je imala više raspoloženih igrača.

Čak 14 poena u poslednjoj deonici dao je Naz Rid i tako dao mladom Entoniju Edvardsu prostora da diše i uhvati koji minut odmora, a na samom kraju četiri veoma bitna poena ubacio je Rudi Gober koji je ugavno samo gledao kako da zaustavi Jokića. U nekim navratima mu je uspevalo, ali kada se podvuče crta... Minesota je pokazala da ima dovoljno napadačkog arsenala da ugrozi šampiona i to na njegovom terenu.

Daleko od toga da je serija gotova, ali moraće Jokić i družina daleko više da se pomuče nego što je to bio slučaj kada su u prošlom kolu igrali protiv Los Anđeles Lejkersa sa Lebronom Džejmsom i Entonijem Dejvisom.

Entoni Edvards je neka nova zverka. Gladna i željna dokazivanja protiv najboljih.



tagovi

Denver NagetsNikola JokićMinesota TimbervulvsEntoni Edvards

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara