"Majo Vujović"
"Majo Vujović"

Ne pada Majo Vujović... Ne bi trebalo

Vreme čitanja: 2min | ned. 05.03.17. | 11:04

Dejan Delević o utiscima sa 153. derbija

Majo VujovićPrvi derbi. Moguće i poslednji, jer na leto odlazi u penziju. Ne da se nije proslavio Majo Vujović, nego je svojim odlukama direktno uticao na ishod 153. odmeravanja snaga Crvene zvezde i Partizana.

Priznao je gol domaćina iz neregularne akcije (Džon Ruiz vratio loptu u teren iz gol-auta), a priznao je i pogodak Uroša Đurđevića, u najmanju ruku diskutabilan (ni na snimku nije najasnije da li je osim glavom igrao i rukom).

Izabrane vesti

Veću tenziju, ipak, izazvao je detalj iz 34. minuta, kad su crveno-beli poveli.
Brzo je lopta upućena ka Partizanovom golu, sve se munjevito odigralo, a glavni sudija detalj nije mogao da vidi, jer je u pitanju bio delić sekunde. Cela lopta prešla je liniju. Dodatni sudija, na korner liniji, to najbolje može da vidi. Konkretnio, taj detalj, a onda i kolega pored aut-linije. Utisak je iz gledališta bio da se radi o regularnom pogotku. Snimak, međutim, govori drugačije“, precizirao je u razgovoru za Sportski žurnal Dejan Delević, nekadašnji istaknuti sudija saveznog ranga i internacionalac FIFA.

Dejan Delević sa kapitenima Zvezde i Partizana, Nemanjom Vidićem i Vladimirom Ivićem, pred okršaj u Kupu SCG 2004.Narednih dana o arbitraži Maja Vujovića raspravljaće Sudijska komisija FSS. Kao čovek koji je nekad bio na terenu, kasnije i raznim organima zaduženim za kontrolu suđenja, upitan je Delević „kome se ne piše dobro“ kad su ocene u pitanju.
„Glavni sudija „ne pada“ kad je reč o oceni, ne bi trebalo. Dodatni sudija snosi najveću odgovornost, a sa njim i pomoćnik, dakle, na toj strani terena“.

Prem Delevićevom mišljenju, „ugao gledanja“ na detalj iz 34. minuta derbija je ključan.
Nismo Englezi, nažalost, pa da vraćamo sporne situacije i po više puta. Bilo bi nam zaosta sve lakše kad bismo mogli određeni detalj više puta da vratimo, pa i da analiziramo“, dodao je Dejan Delević.

Pogledajte još jednom situaciju koja je prethodila golu Zvezde...

A evo i pogotka Partizana...

(FOTO: MN Press)


tagovi

Dejan DelevićderbiMajo VujovićSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara