"Nelson prošle godine u dresu Zvezde protiv Panatinaikosa"
"Nelson prošle godine u dresu Zvezde protiv Panatinaikosa"

Nelson pred dolazak Zvezde u Atinu: Sačekaću ih kao braću, neće biti incidenata

Vreme čitanja: 2min | uto. 10.02.15. | 21:25

„Crveno-beli igraju čvrstu odbranu, stalno su agresivni, brzi i kada se rastrče u traniziciji teško ih je zaustaviti“, kaže bivši plej crveno-belih uoči duela TOP 16 faze

Nelson prošle godine u dresu Zvezde protiv PanatinaikosaProšle godine igrao je dva puta protiv Panatinaikosa i oba puta izgubio, a u petak će Demarkus Nelson biti na suprotnoj strani, preko puta dojučerašnjih saigrača. Ljubimac Delija i jedan od košarkaša koji je nosio igru ekipe Dejana Radonjića minule sezone nestrpljiv je pred evroligaški duel sa bivšim klubom i poručuje da će biti dobar domaćin crveno-belima.

Naravno, van terenu, dok na njemu obećava bespoštednu borbu i nada se trijumfu Zelenih u sedmom kolu TOP 16 faze (petak, 20.45).
Sve igrače Zvezde ću dočekati kao braću. Pre i posle meča ćemo razgovarati, družićemo se, ali na tih 40 minuta u petak uveče ćemo to morati da zaboravimo. Oni će napasti mene i moju ekipu, mi ćemo da uzvratimo i to je normalno. Obe ekipe će želeti pobedu“. Nedostaju mi mnogo. To su moji momci. Dve najlepše godine u karijeri proveo sam u Beogradu. Stekao sam prijatelje za ceo život, igrao košarku za veliki klub“, nabraja Nelson u razgovoru za Večernje novosti, a na pitanje ko mu najviše nedostaje uzvraća diplomatski. „Ne mogu da izaberem samo jednog od momaka. Najviše sam se družio sa Dženkinsom, ali tu su Bobi, Jaka, Luka, ma svi, zaista ne mogu da kažem jedno ime“.

Izabrane vesti

Popularni Admiral je nahvalio igru Zvezde.
Imaju dobar stil igre i sjajnog Marjanovića koji igra fenomenalno. Napredovao je mnogo, bio je MVP grupne faze takmičenja, što dovoljno govori o njegovim kvalitetima. Što se igre Zvezde tiče, igraju čvrstu odbranu, stalno su agresivni, brzi i kada se rastrče u traniziciji teško ih je zaustaviti. Mlađi su od nas, tako da su i brži. Markusa Vilijamsa odlično poznajem. Znam ga još od koledža. Igrao sam protiv njega mnogo puta i ima zaista odličnu sezonu, ali naši načini igre su u potpunosti različiti“.

Posle šest rundi tim Duška Ivanovića je treći na tabeli Grupe E, sa skorom od četiri pobede i dva poraza, dok je Zvezda na poslednjem mestu (1:5).
Svestan sam da je ovo „poslednji voz“ za Zvezdu i za njene šanse za prolazak dalje. Biće to velika utakmica i ono što mogu sa sigurnošću da kažem jeste da su crveno-beli mnogo bolja ekipa nego što tabela trenutno pokazuje. Cilj Panatinaikosa je da prođe u sledeću fazu takmičenja. Igramo kod kuće i pred našim navijačima i moramo da pobeđujemo. Ne smemo da pravimo greške u našoj dvorani“.

Prema ranije utvrđenom programu, navijača Crvene zvezde neće biti na tribinama OAKA arene, možda i iz namere organizatora da se izbegnu eventualni incidenti imajući u vidu bratske odnose pristalca crveno-belih i najvećeg rivala Panatinaikosa - Olimpijakosa.
Nisam primetio nikakvu tenziju u gradu. Znam za posebnu vezu koju Zvezda ima sa Olimpijakosom i to će možda naterati naše navijače da budu glasniji nego inače, ali ništa više. Ne verujem da će biti nikakvih incidenata“, dodao je Nelson.

(FOTO: Star sprot)


tagovi

SrbijaPanatinaikosKK PanatinaikosKK Crvena zvezdaEvroligaDemarkus NelsonFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara