""
""

Nenad Milovanović i njegov evropski fudbal: Partizan se vraća za Beograd bez datog gola

Vreme čitanja: 2min | čet. 22.06.17. | 12:45

Mladost iz Lučana slavila u prijateljskoj utakmici

Prvi deo priprema Partizan je završio bez datog gola. A sa dva primljena. I što je zabrinjavajuće iz perspektive njegovih navijača, sa dva poraza. Posle Zete iz Golubovaca, koja je slavila na Zlatiboru minule subote, identičnim rezultatom srpskog prvaka na patos je poslala i Mladost, koja je u Lučanima igrala doteran fudbal i nagovestila da spremno čeka izlazak na evropsku scenu - 1:0.

Iako se očekivalo da terenom dominira ekipa Miroslava Đukića, u centralnu figuru susreta izrastao je njegov kolega Nenad Milovanović, čiji su izabranici odigrali fantastičnu utakmicu i posle remija sa Javorom (1:1) skinuli skalp crno-belima, pokazavši da im je forma u usponu pred početak istorijskih kvalifikacija za Ligu Evrope, gde će na crtu Interu iz Bakua.

Izabrane vesti

Gol odluke u Lučanima delo je novajlije iz Novog Pazara, Ivana Markovića, koji je početkom drugog poluvremena realizovao jedanaesterac, posle prekršaja golmana Marka Jovičića nad Obijorom Oditom.

Rezultat iz Lučana može se posmatrati iz više uglova. Mladost već za sedam dana izlazi na međunarodnu scenu, ranije je počela pripreme, dobro se i pojačala i zato nikog ne bi trebalo da čudi što je Milovanović uspeo da napravi tim i igru po svojim zamislima. Hitri Saša Jovanović je mučio odbranu Parnog valjka, pretilo je novajlija Nenad Marinković, sjajan je bio Bogdan Milošević, pred kraj meča prečku je pogodio Golubović, u međuvrmeneu golmani Stevanović i Jovičić po jednom intervencijom spasavali goste, a valja napomenuti da je sudija Čolović ekipi iz Dragačeva jedan gol poništio.

U Partizanovoj igri osetio se nedostatak Leonarda i Đurđevića, izostala je kreacija, nije bilo ni agresivnosti karakteristične za period pod vođstvom Marka Nikolića, ali kako to treneri vole da kažu, možda je ovo i prirodno, s obzirom da crno-beli prvi takmičarski meč igraju 12. jula protiv Budućnosti. Opet, tek po jedan pokušaj Marka Jevtovića i Saše Marjanovića iz slobodnih udarca, te ziceri Veljka Bimančevića i Đorđa Jovanovića u završnici malo su od ekipe Miroslava Đukića, koji je danas odlučio da meč počne sa novom „desetkom“ Danilom Pantićem. Nije vredelo, bar za sad.

--------------------------------------------------------------------------

MLADOST - PARTIZAN 1:0 (0:0)
/Marković 53 pen/

Lučani
Stadion Mladosti
Gledalaca: 200
Sudija: Dragan Čolović (Raška)

Mladost: Krznarić, Šatara, Ivan Milošević, Andrić, Bogdan Milošević, Pejović, Marinković, Radivojević, Gavrić, Jovanović (od 19. Odita), Trifunović. Igrali su još: Rosić, Zečević, Marković, Gafurov, Pavlović, Sinđić, Saničanin, Terzin, Pešić, Kijevčanin. Trener: Nenad Milovanović

Partizan - prvo poluvreme: Nemanja Stevanović - Vulićević, Ostojić, Ćirković, Miletić - Jevtović, Everton - Mihajlović, Đuričković, Pantić - Tavamba. Drugo poluvreme: Jovičić - Radin, Bošnjak, Marković, Subić - Marjanović, Nišić - Alen Stevanović, Saša Ilić (od 70. Birmančević), Strahinja Jovanović (od 71. Đilas), Đorđe Jovanović. Trener: Miroslav Đukić.

(FOTO: Star sport)


tagovi

Miroslav ĐukićMladost LučaniFK PartizanpripremeSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara