""
""

Obradović o sankcijama Fibe: Možda će suspendovane reprezentacije odigrati Evrobasket za sebe

Vreme čitanja: 1min | sre. 20.04.16. | 10:25

"Biće interesantno videti Evropsko prvenstvo bez ovih 14 reprezentacija", ironičan je bio trenerski as

Evropska kuća košarke polako gubi rat sa Evroligom oko raspodele klupskih snaga u kontinentalnim takmičenjima naredne sezone, pa je kao poslednju meru odbrane ucenila nacionalne Saveze i zapretila suspenzijama. Mnoge reprezentacije već su suspendovane sa Evrobasketa naredne godine, a Srbiji o koncu visi i organizacija kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre. 

Izabrane vesti

Međutim, mnogi kritičari smatraju da su Fibine pretnje prazna priča, madridska Marka uspela je da dođe do mišljenja legendarnog Željka Obradovića. Jedan od najboljih stručnjaka svih vremena je u utorak uveče još jednom porazio Real i Feneru doneo još jedno učešće na Fajnal foru, a u izjavi za renomirani list kaže da bi voleo da vidi Evropsko prvenstvo bez vodećih evropskih selekcija.
"Bilo bi lepo videti takmičenje bez Srbije, Španije, Grčke, Hrvatske, Rusije... Baš bih voleo da vidim prvenstvo bez tih selekcija. Fiba stalno priča o tome kako želi da promoviše košarku. Možda će ovih 14 suspendovanih reprezentacija odigrati Evropsko prvenstvo za sebe", rekao je Obradović i ujedno stao na stranu klubova.
"Klubovi imaju pravo da biraju. Svi imaju to pravo, a Fiba govori o sankcijama", zaključio je srpski stručnjak.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Željko ObradovićReal Madridkošarkaška reprezentacija Srbijekošarkaška reprezentacija ŠpanijeFIBA Liga šampionaFIBA EvropaFenerbahče BekoEvroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara