"Papapetru je zaključao Kiriljenka"
"Papapetru je zaključao Kiriljenka"

Majka fudbalerka, otac košarkaš, a on čovek koji je zaustavio Kiriljenka: Janis Papapetru diskretni heroj Olimpijakosa!

Vreme čitanja: 2min | sub. 16.05.15. | 10:21

On je ove sezone u Evroligi postizao u proseku oko četiri poena po meču. Protiv CSKA u polufinalu - devet!

Papapetru je zaključao KiriljenkaUvek tako biva sa velikim uspesima. Jedan iskoči ispred, drugi ga prate do velikih uspeha. Ali, nekada su upravi ti koji "prate" nepravedno zapostavljeni, a sigurno je da zaslužuju barem delić slave. Ovo je tekst o baš jednom takvom primeru. Momku koji je rođen u gradu Patras u Grčkoj, ima 20 godina i iznenadio je sve na Fajnal foru Evrolige . Janisu Papapetruu!

Jeste Vasilis Spanulis Bog košarke, jeste Jorgos Printezis verovatno čovek koji jedan od najboljih kada su krizne i guste situacije. Od Slukasa se i očekivalo da ima osmoro očiju, deli asistencije bez gledanja i ubaci desetak poena. Ali, da će pogonsko gorivo kluba iz Pireja u određenim delovima meča biti mladi Janis Papapetru, teško da je neko mogao da predvidi. 

Izabrane vesti

Nije on postigao Bog zna koliko koševa. Dao je devet. Međutim, košarka je igra u kojoj se ne svodi sve na broj poena, već na momentum i trenutak u kome se postižu. A Papapetru je preuzeo šuteve kada je bilo najpotrebnije - kada je Spanulis bio u potpunom autu. 

Tu svakako treba odati priznanje treneru Olimpijakosa Janisu Sfaropulosu što je prepoznao želju i talenat mladog Papapetrua, koji mu je uzvratio na najbolji mogući način. Na sve treba dodati i činjenicu da je on pauzirao šest meseci zbog preloma noge, ali, očigledno, uspeo je da se vrati na pravi način.
"Kada me je trener pozvao samo sam pomislio da treba da odigram dobro odbranu. Čuvao sam Kiriljenka, veliku košarkašku legendu. Kada sam to odradio znao sam da će i ofanzivno sve doći na svoje mesto", rekao je Papapetru.

Mladi Grk je u karijeri nastupao u koledž košarci. Od 2012. do 2013. godine igrao je za Teksas Longhorse  prosečno je beležio osam poena, pet skokova i dve asistencije po meču. On je igrao i za mlađe selekcije reprezentacije, a u generaciji je sa NBA košarkašem Janisom Adetokumbom i saigračem iz Olimpijakosa  Dimitrisom Agravanisom.

Nadimak mu je  Papi, što je zgodno za sve komentatore s obzirom na  poprilično neobično prezime. Zanimljivo je da mu se otac takođe bavio košarkom, a majka mu je - fudbalerka!

(FOTO: Action images)


tagovi

OlimpijakosGrčkaF4 EvroligaEvropaEvroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara