(©Reuters)
(©Reuters)

Bajern naciljao Nika Vilijamsa: Bilbau vezane ruke, otkupna klauzula postavljena na 60.000.000

Vreme čitanja: 3min | pon. 27.05.24. | 21:11

Razmatraju u Minhenu i mogućnost da potpišu Danija Olma…

Pronašao je Bajern trenera spremnog da se lati nezahvalnog zadatka, izbor je pao na Vensana Kompanija. Posao još nije ozvaničen, ali bi uskoro trebalo da bude. Nema naznaka da će doći do novog veleobrta koji bi potrošio dragoceno vreme minhenskom klubu. Barnliju će pripasti 12.000.000 evra, belgijskog stratega čeka trogodišnji ugovor, ali i već napravljena lista pojačanja?! Trebalo bi da je obrnuto, da ih on bira, no na Alijanc Areni u poslednje vreme štošta je izvrnuto.

Iz Minhena gledaju ka – Baskiji. Konkretno ka Bilbau i San Mamesu. Naciljan je najtraženiji igrač osvajača Kupa kralja i učesnika Lige Evrope – Niko Vilijams. Vest je plasirao španski Relevo, uz dodatak da se tačno zna koliko će Bavarci morati da plate kako bi ga dobili. Dobrano će morati da se opruže, pošto je otkupna klauzula postavljena na 60.000.000 evra.

Izabrane vesti

Mogli su platežno najmoćniji evropski klubovi ovoga leta do Nika Vilijamsa za džabe, takva je situacija bila pre zime, međutim, krilni napadač, koji se našao na spisku Luisa de la Fuentea za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj, odlučio je da potpiše novi ugovor sa Atletik Bilbaom i ne ostavi ga bez centa. Ko ga želi, mora da plati.

Niko Vilijams je oprivržen ‘Ponosu Baskije’, kao i njegov brat Injaki. Tokom prethodna dva prelazna roka Aston Vila je pokucala na vrata San Mamesa, nudila je 50.000.000 evra za obeštećenje, plus igraču platu od 135.000 evra na nedeljnom nivou iliti 7.000.000 bruto na godišnjem. Nije prihvatio.

Bajern je naredni klub iz inostranstva koji će mu opipati puls, samo što će za transfer morati više da izdvoji, jer je sada klauzula, nakon što je španski reprezentativac produžio saradnju sa Atletik Bilbaom pod poboljšanim uslovima do 2027. godine, postavljena na 60.000.000 evra. Prihvatljiv je to iznos za Bavarce, ne predsavlja im problem. Sviđa se glavešinama, a ‘proveriće’ ga i tokom Evropskog prvenstva.

Krilni napadač je ove sezone dao osam i namestio 17 golova za Baske. Zasigurno najbitniji je onaj za izjednačenje u finalu Kupa kralja protiv Majorke na La Kartuhi. Momak rođen u Pamploni bio je strpljiviji, nije povlačio ishitrene poteze i na Evropskom prvenstvu bi u dresu Crvene furije mogao da eksplodira. Nadaju se u Minhenu da će na velikoj pozornici pokazati da definitivno ima šlifa da igra na Alijanc Areni.

Ali, neće biti jednostavno Bavarcima da ga ubede, jer je vezan za brata Injakija i ostatak porodice. Udaljenost od kuće i jezička barijera mogli bi da budu problem. Ako bi već menjao sredinu, izvesno bi mu draže bilo da ostane u Španiji. Interesenata je bilo i iz Primere, nije teško ni pogoditi ko je u pitanju – Barselona i Real Madrid. Pratili su razvoj situacije oko produžetka Nika Vilijamsa i Atletik Bilbaa. U katalonskom klubu su se nadali da bi mogli da ga dobiju za džabe, od toga neće biti ništa, moraće da zavuku ruku u kasu. Pre toga nekako da je popune, jer je praznjikava.

Niko Vilijams je jedna želja odgovornih u Bajernu, a druga – Dani Olmo! To je ime koje takođe šprovejava na Alijanc Areni, piše Relevo. Sa njim je sve jasno, na nedeljnom nivou titra pred očima sportskog sektora minhenskog kluba. Tačno znaju šta i koliko može, i da je sklon povredama. Da nije, brojke bi bile daleko bolje. Ove sezone odigrao je tek 25 utakmica i na njima upisao osam golova i pet asistencija. Sve skupa bilo je dovoljno da ga Luis de la Fuente uvrsti na spisak za kontinentalnu smotru.

I ofanztivac iz Terase, kao i Niko Vilijams, ima ugovor do 2027. godine i klauzulu sa identičnim iznosom – 60.000.000 evra. Mogao bi da bude novi veliki izlazni transfer RB Lajpciga, majstora poslovanja. Doveden je za upola manju sumu.



tagovi

Letnji prelazni rok 2024Atletik BilbaoBajern MinhenRB LajpcigNiko VilijamsDani Olmo

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara