""
""

Partizan oprostio Zvezdi, Čuka odnela bod iz Humske

Vreme čitanja: 2min | ned. 01.10.17. | 20:40

Navijači crno-belih zvižducima ispratili fudbalere po završetku meča

Parni valjak je definitivno "zaribao". Partizan je u derbiju 12. kola Superlige protiv Čukaričkog osvojio samo bod, golova nije bilo, a crno-beli su samo delimično iskoristili poraz Crvene zvezde u Kruševcu i smanjili zaostatak na četiri boda.  

Izabrane vesti

Ni igre, ni nekih šansi nije imao domaći tim večeras, a generalno loša fudbalska prestava u Humskoj ostaće upamćena i po faulu Brazilca Evertona koji je sredinom drugog poluvremena slomio nogu Ognjenu Mudrinskom, napadaču Čukaričkog.

Napravio je Miroslav Đukić tri izmene u odnosu na meč Lige Evrope pre tri dana, pa su šansu dobili Milan Mitrović na mestu štopera, Saša Marjanović u veznom redu i Nemanja Antonov na levom beku. Pritom, Nemanja R. Miletić ponovo je zaigrao na desnom beku umesto kapitena Miroslava Vulićevića.

Međutim, te promene nisu unapredile igru crno-belih, a u jednom trenutku su se sa tribina stadiona u Humskoj čak čuli i zvižduci. A kako i ne bi kada je u najbolja šansa za domaćina do finiša bio pokušaj Leandrea Tavambe u 70. minutu koji je završio nebu pod oblake. Probao je i Suma u 87. minutu, ali je golman Kirovski bio na visini zadatka. 

Posegao je Đukić u finišu utakmice za poslednju slamku spasa i ubacio Sašu Ilića. Međutim, ni to nije pomoglo bledom Partizanu da se domogne tri boda. A kako su igrali, crno-beli ih nisu ni zaslužili.

Čukarički se ozbiljno isprsio pred šampionom Srbije, pogotovo u prvom poluvremenu. Crno-beli su delovali tromo i bezidejno, pomalo i uspavano. Kao da su glavama još bili u utakmici sa kijevskim Dinamom u Ligi Evrope.

Zato i ne čudi što je Čukarički u većem delu prvog poluvremena delovao kao konkretniji rival koji više želi pogodak. A Ognjen Mudrinski delovao je kao najopasnija karika u taboru gostiju.

Dva puta je nekadašnji centarfor Vojvodine i Crvene zvezde bio u priliku da zatrese mrežu Vladimira Stojkovića. Prvi put u 28. minutu ga je u tome omela prečka, a samo dva minuta kasnije je ostao sam kao duh i glavom gađao pored gola.

Najbolju, a verovatno i jedinu priliku iz kategorije stoprocentnih u prvom delu meča Partizan je imao u 16. minutu kada se Nemanja R. Miletić iskrao protivničkoj odbrani, ali je bio zamalo neprecizan.

Ništa to nije delovalo bolje ni u drugom poluvremenu, s tim što je i Čukarički u tom periodu bio prilično slab. Tačnije, uzbuđenja pred golom oba tima gotovo da nije ni bilo, ako se ne računaju određeni pokušaji sa distance. 

PARTIZAN - ČUKARIČKI 0:0

Partizan (4-2-3-1): Stojković - Nemanja R. Miletić, Mitrović, Ostojić, Antonov - Everton, Marjanović (od 82. Saša Ilić) - Đuričković, Tavamba, Suma - Ožegović (Od 46. Solomon) Rezerve: Jovičić, Vulićević, Nemanja G. Miletić, Radin, Ilić, Solomon, Jovanović;

Čukarički (4-2-3-1): Kirovski - Jovanović, Puškarić, Kopitović, Bogosavac - Docić, Drinčić - Mićin (od 70. Saša Jovanović), Kajević, Ovusu - Mudrinski (od 81. Zorić). Rezerve: Belić, Radić, Bojić, Jovanović, Zorić, Milojević, Tedić.


tagovi

ČukaričkiEverton LuizNikola DrinčićFK PartizanSejduba SumaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara