"Tepić je ubacio 13 poena"
"Tepić je ubacio 13 poena"

Partizan razbio prokletstvo Solnoka: Tepić i Andrić za prvu pobedu na Jadranu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 04.10.14. | 19:38

U prilično neefikasnom meču, drastično oslabljeni crno-beli slavili u Mađarskoj 60:55

Tepić je ubacio 13 poenaRazigrani Boris Dalo u prvom i raspucani Mihajlo Andrić i Milenko Tepić u drugom poluvremenu prokrčili su Parnom valjku put do pobede na premijernom gostovanju u novoj sezoni Jadranske lige. Ophrvani kadrovskim problemima i pritisnuti negativnom tradicijom, crno-beli su, ipak, uspeli da donesu oba boda sa mesta gde su minule dve godine trpeli poraze: Solnok – Partizan 55:60.

U meču obeleženom velikim brojem grešaka na obe strane, „stegnutim“ rukama i čvrstim odbranama, bolje su se snažli izabranici Duška Vujoševića koji su maltene sve vreme kontrolisali dešavanja u Mađarskoj i zasluženo se vratili u Beograd kao pobednici.

Izabrane vesti

Igru crno-belih obeležile su oscilacije, jaka odbrana i kontrola skoka uticali na stvaranje prednosti u ranoj fazi meča, ali dekoncentracija pred kraj prve svake četvrtine vraćala je ambiciozne domaćine u igru. Tako je, na primer, ekipa iz Humske na dva minuta pre odlaska na odmor imala 29:15, da bi onda primila šest poena, a nije dala ni jedan, pa je posle trojke Vojvode u poslednjim sekundama prvog poluvremena prednost gostiju iznosila svega četiri poena.

Ono što bi trebalo da ohrabri Grobare je činjenica da je partija prvog plejmejkera ekipe Borisa Daloa. Uočljivo racionalniji i hrabriji nego u minuloj sezoni, Francuz je u prvom delu razigravao saigrače i pogađao važne poene, bilo je prostora i za atraktivne poteze, a kad je u nastavku dobio podršku u liku Mihajla Andrića bilo je jasno da je Partizan na dobrom putu da zabeleži startnu pobedu.

Mada, u završnici je bilo neizvesno, jer su se Sinovec i Vojvoda potrudili da smanje zaostatak domaćina na samo četiri koraka (51:54) posle serije od pet minuta tokom koje gosti nisu poenatirali, da bi pogodak Milutinova i uhvaćena lopta Andrića u odbrani vratili mirnoću Vujoševićevom timu, koji je zapečatio trijumf pogocima vrlo dobrog kapitena Milenka Tepića, strelca 13 poena.

Bodovi Partizana dobijaju na dodatnoj vrednosti, ako se zna da su crno-beli u Mađarskoj igrali bez Eda Murića, Janisa Kulezoglua, koji uprkos skidanju zabrane BAT-a nisu na vreme prijavljeni za susret prvog kola, van stroja su povređeni kapiten Dragan Milosavljević i Andrija Milutinović, ali se ispostavilo da su i njihove zamene sasvim dobro odradile posao i udahnuli novu energiju timu.

U drugom kolu Partizan 8. oktobra igra sa Krkom koja je napravila veliko iznenađenje savladavši prošlosezonskog finalistu fajnal-fora Cedevitu.

-----------------------------------------------------

SOLNOK – PARTIZAN 55:60 (11:10, 14:19, 12:15, 18:16)

Solnok
Arena: Tižaligeti Korčarnok
Gledalaca: 1500
Sudije: Dožai, Petek, Krejić.

SOLNOK: Lorant -, Sinovec 17 (4/7 za tri), Keler -, Stajkovski -, Vitman -, Vojvoda 18 (3/11 za dva, četiri asistencije), Tot -, Džons 2, Bader 2, Brkić 9, Milošević 7.

PARTIZAN: Tepić 13 (4/9 za dva, pet skokova, tri asistencije), Aranitović 2, Marinković 3, Dalo 7 (četiri skoka), Milutinov 9 (4/6 za dva), Gagić 7 (2/9 za dva), Bojanić -, Andrić 13 (3/5 za tri), Glišić -, Bezbradica 6, Šalić -.
------------------------------------------------------

JADRANSKA LIGA – PRVO KOLO

Petak:

Crvena zvezda – Levski 85:55
Cibona – Olimpija 80:85

Subota:
Krka – Cedevita 80:72
Solnok – Partizan 55:60
19:00 Mega Vizura – MZT
Zadar – Igokea
Budućnost – Metalac

(FOTO: MN Press)


tagovi

Boris DaloJadranska ligaKK PartizanFK PartizanSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara