"Goran Stevanović"
"Goran Stevanović"

Partizanova legenda Plavi Stevanović: Teško mi je da priznam, ali Zvezda je bolja!

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.04.16. | 09:37

"Kao partizanovcu mi je teško da budem realan, ali moram da priznam da je Zvezda u boljem položaju, da igra bolje i ima rezultate”, poručuje iskusni stručnjak

Goran Stevanović

Atmosfera pred 151. večiti derbi lagano se zagreva, a jedan od partizanovaca koji dobro zna kako je slaviti na Marakani je legendarni igrač, a kasnije i trener crno-belih Goran Plavi Stevanović. Ipak, sada je svestan snage večitog rivala i nema problem da prizna da je Zvezda favorit. 
“U poslednje vreme, otkako liga više nema kvalitet kao ranije, čini mi se da derbiji jasno ukazuju na stanje u klubovima i ekipama. Mi smo tada bili kvalitetniji što smo pokazivali na terenu, sada je situacija drugačija i kao partizanovcu mi je teško da budem realan, ali moram da priznam da je Zvezda u boljem položaju, igra bolje i ima rezultate”, izjavio je Stevanović za Novosti.

Izabrane vesti

Proslavljeni fudbaler kaže i da današnje derbije više ne odlučuje nadahnuće pojedinca, kao što je to bio slučaj u njegovo vreme.
“Drugačije je bilo nekada kada se na derbi stizalo posle gostovanja u Tuzli ili Osijeku ili pre desetak godina kada se igralo u Kuli, Nikšiću... Tada se i dešavalo da derbi ne pokaže pravo stanje stvari. Moj je utisak da se na derbiju sada sve vidi kristalno jasno i da bolji tim uglavnom i pobeđuje”.

Stevanović se nada da će Ivan Tomić uspeti da motiviše igrače da ponove podvig njegovog Partizana iz novembra 2009. kada je bilo 1:2 na terenu velikog rivala.
“To je neka energija, zanos, nešto što je iracionalno i teško objašnjivo, a ekipu stalno gura napred i daje joj dodatni kvalitet. U to vreme je Zvezda bila jako kvalitetna, ali smo mi bili bolji. Nadam se da će se taj momenat ponovo okrenuti na stranu Partizana, zašto ne već u subotu", zaključio je Stevanović.

(FOTO: Star Sport)

Pratite MOZZART i na Vajberu


tagovi

SuperligaSrbijaFK PartizanGoran StevanovićFK Crvena zvezda151. večiti derbi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara