""
""

Paunićeve čarolije nisu bile dovoljne da se slomi Kahasol, Jelovac pomogao Saragosi, Barsa se namučila protiv Andore

Vreme čitanja: 2min | ned. 07.02.16. | 15:35

Bilbao je bio siguran protiv Mursije

Saragosa je ugasila požar! Posle četiri vezana poraza u španskom prvenstvu, košarkaši Saragose uspeli su konačno da osete slast pobede i savladaju Huventud rezultatom 94:83, za novi beg od opasne zone. 

Izabrane vesti

Gosti su pružili izuzetno jak otpor, ali samo tokom prvih 15 minuta, kada su imali i 11 poena prednosti. Kasnije je sve išlo na Saragosinu vodenicu, a Huventud nije imao snage, ni umeća da zaustavi lavinu. Pokretačka snaga tima sa severoistoka Španije Tomas Beljas i Stevan Jelovac, koji su u presudnim momentima ekipu pogurali ka pobedi. Prvi je meč završio sa 22 poena (10/12 slobodna bacanja) i šest asistencija, dok je srpski krilni centar imao 12 poena, tri skoka, te pet iznuđenih faulova, a isti broj koševa imao još i Đoan Sastre, dok je Robin Bencing ubacio koš više. Kod gostiju bilo je čak pet strelaca sa dvocifrenim brojkama, a najefikasniji je bio Brendon Pol sa 18 poena. 

Ivan Paunić je pružio jednu od najboljih partija otkako se vratio na Pirineje, ali ni to nije bilo dovoljno da se nanese poraz Kahasolu u Sevilji - 85:78. Nekadašnji reprezentativac Srbije bio je apsolutno najbolji igrač Fuenlabrade, meč je završio sa 22 poena, dva skoka, dve asistencije i tri ukradene lopte, ali su igrači Kahasola bili spremni za izazov. Baš kao i u slučaju Saragose i Huventuda, gosti su jak tempo držali do polovine druge četvrtine, kada je razlika iznosila deset poena. Ali, u samom finišu prvog poluvremena usledila je serija 13:4, posle koje je Sevilja stigla do vođstva, koje nije ispuštala do kraja utakmice.

U pobedničkom timu Skot Bamford imao je 19 poena, šest skokova i pet asistencija, dok je Pjer Oriola skupio poen manje, ali i skok manje od kolege. Srpski plejmejker Nenad Miljenović imao je tri poena i jedan skok za 11 minuta na parketu. 

Teže nego što se očekivalo košarkaši Barselone savladali su Andoru rezultatom 84:79.

Gotovo do ulaska u poslednju četvrtinu Andora se držala zahvaljujući dobroj odbrani, i izvrsnoj rekaciji kompletnog tima u rešavanju napadačkih zadataka. Ali, na kraju je Barsa dobila utakmicu „na mišiće“, najviše zahvaljujući tandemu Ribas – Perperoglu, koji je upisao po 17 poena. Iza njih Džastin Doelman je postigao deset poena. Na drugoj strani Gjorgi Šermadini je imao 17 poena i šest skokova, a Tomas Šrejner 13 poena i po tri uhvaćene lopte i asistencije. 

ENDESA LIGA – 19. KOLO

Nedelja:

Saragosa – Huventud 94:83
/Beljas 22 – Pol 18/

Kahasol – Fuenlabrada 85:78
/Bamfort 19 – Paunić 22/

Barselona – Andora 84:79
/Ribas, Perperoglu 17 – Šermadini 17/

Bilbao – Mursija 90:79
/Mumbru 17 – Faverani, Vud 19/

13.30 Tenerife – Unikaha

18.00 San Sebastijan – Obradoiro
19.00 Laboral Kuća – Valensija
19.00 Manresa – Gran Kanarija
19.30 Real Madrid - Estudijantes

(FOTO: MN Press)


tagovi

Stratos PerperogluStevan JelovacSaragosaPau RibasNenad MiljenovićLuka BogdanovićKahasol SeviljaIvan PaunićEvroligaENDESA ligaAleks Mumbru

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara