""
""

Haos u Mursiji - Real od „+18“ na korak do ponora! Kabezas umalo režirao senzaciju, ali Ćaćo i Rudi su presudili

Vreme čitanja: 3min | ned. 03.04.16. | 20:20

Veliki udeo u pobedi imao je i mladi Luka Dončić, koji je u produžetku odigrao vrlo dobro u obe faze i nekim ključnim skokovima i koševima pomogao Kralju da ostane neporažen

Kakva je utakmica odigrana u Mursiji! Strašan spektakl koji će publika u krcatoj Palati sportova na jugoistoku Iberijskog poluostrva dugo pamtiti. Uprkos velikom povratku Mursije iz minusa od 18 poena i odlaska u produžetak, te četiri koša prednosti u doigravanju, Realove vedete Rudi Fernandez i Serhio Ćaćo Rodrigez imali su poslednju reč - 104:99 (26:26, 26:16, 28:24, 13:27, 11:6).

Izabrane vesti

Bez povređenog Andresa Noćionija, te Treja Tompkinsa i Džefrija Tejlora koji su imali limitiranu minutažu, važnu ulogu u Realovom trijumfu imao je mladi Luka Dončić, koji je produžetak odigrao „kao mator“. Sa nekoliko ključnih skokova, potom i poslednjeg koša na meču, talentovani krilni košarkaš pokazao je još jednom da predstavlja budućnost madridskog velikana i da se na njega u budućnosti može računati. Meč je završio sa osam poena i sedam skokova, dok je na drugoj strani vremešni Karlos Kabezas prošao kroz drugu mladost jer je u najvažnijim trenucima umalo skinuo krunu Kralju. 

Mursija je uporno odbijala da se predala, iako je Real polovinom treće deonice stigao do ogromnih 18 poena prednosti u velikom naletu. Ali,u situaciji kada bi mnogi spustili glavu i predali se pred udarom Kraljevske garde, igrači Focisa Kacikarisa nisu odustali, već su krenuli svim silama na to da šokiraju zvaničnog prvaka Španije i Evrope. 

I mada je Real u poslednja dva minuta ušao sa šest koševa viška, Hoze Anhel Antelo je trojkom najavio pravu ludnicu do poslednjeg oglašavanja sirene. Posle još jedne dobre odbrane Fakundo Kampaco pogodio je vrlo važna dva poena, koja je u narednom napadu anulirao Serhio Ljulj sa slobodnih bacanja. Međutim, to nije bilo sve. Ljulj je lako mogao da bude apsolutni heroj Reala, ali je na kraju umalo ispao tragičar. Nekoliko trenutaka pošto je bio smiren na penalu pogodio je još jedno bacanje i prednost uvećao na četiri poena, ali onda je Skot Vud ubacio tri poena za pravu dramu u poslednjih nekoliko sekundi. 

Serhio Rodrigez bio je meta Mursijine odbrane, pošto je bio nepogrešiv sa slobodnih bacanja, da bi Ljulj napravio početničku grešku i faulirao Kampaca pri šutu za tri poena sa polovine terena (?!). Omaleni argentinski strelac nije bio precizan samo kod prvog šuta, Rodrigez je brzo uzvratio sa dva pogođena hica, da bi Mursijin veteran odveo meč u produžetak posle Ćaćove odluke da iskusnog šutera ne faulira. 

I tada se činilo da je Realu suđeno da ovaj meč izgubi. Kabezas je i dodatnih pet minuta počeo jako i Mursiju odveo na četiri poena viška vrlo brzo. No, to je bilo sve što je domaćin mogao da pruži. Rodrigez je nastavio da rešeta sa penala, na drugoj strani ređale su se greške u realizaciji, a trojku odluke ubacio je Rudi Fernandez, da bi Dončić zadao završni udarac. 

Na kraju Rodrigez je imao 17 poena (13/13 sa penala), koliko i Ljulj, dok je jedan koš više ubacio je Rudi. Kod domaćina Vitor Benite i Hoze Anhel Antelo skupili su po 18 koševa, Sergej Liščuk je dodao 16, a Kabezas 14 poena.

Odličnu partiju u Andorinom porazu od Gipuzkoe rezultatom 83:80 pružio je nekadašnji igrač Partizana Luka Bogdanović, koji je imao 15 poena i dva skoka. Kod domaćina Đordi Grimau upisao je 15 koševa. 

ACB liga, 26. kolo

Subota:

Bilbao - Fuenlabrada 86:71
/Bogris - Tabu 14/

Obradoiro - Gran Kanarija 68:80
/Kaloaro 14 - Salin 15/

Nedelja:

Barselona - Manresa 84:57
/Satoranski 13 - Musli 14/

Valensija - Sevilja 82:92
/Hamilton 16 - Bamfort 16/

Saragosa - Estudijantes 81:62
/Benzing 18 - Martin 19/

Tenerife - Laboral Kuća 93:80
/Rikoti 19 - Adams 24/

Gipuzkoa - River Andora 83:80
/Grimau, Vrkić 13 – Bogdanović 15/

Mursija - Real Madrid 99:104
/Benite, Antelo 18 - Rudi 18/

Unikaha - Huventud 70:59
/Kuzminskas 13 - Male 14/

(FOTO: MN Press)


tagovi

Serhio LjuljSergej LiščukRudi FernandezReal MadridMursijaLuka BogdanovićKarlos KabezasHoze Anhel AnteloGustavo AjonFelipe RejesFakundo KampacoEvroligaENDESA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara