Albert Nađ (Star Sport)
Albert Nađ (Star Sport)

Albert Nađ: Bilo je vruće u svlačionici! Šta mi ostali radimo, ako nas golman spasava svaki put?

Vreme čitanja: 3min | pet. 17.05.24. | 21:33

„Ako se razmišljalo o pojačanjima, to je trebalo pre nego što sam ja došao na ovo mesto“, kaže trener Partizana

Uspeo je. Jedva, ali šta je zacrtao, to je i ostvario. Plasirao se Partizan u kvalifikacije za Ligu šampiona i tako makar malo popravio utisak na kraju ciklusa u kome je najpre izgledao dobro, pa skromno, onda užasno, a u pretposlednjoj etapi dovoljno spretno. Najpre da izdrži nalete Čukaričkog, a zatim i da dotuče rivala koji je stvorio više izglednih šansi, ali nije imao egzekutora.

Ili to nije dozvolio Aleksandar Jovanović, jer se još jednom pojavio kao najuticajniji pojedinac u taboru crno-belih.

Izabrane vesti

„Moram da istaknem našeg golmana, opet je bio naš najbolji igrač, kao i tokom cele sezone“, pohvalio je Nađ čuvara mreže pošto je ovaj odbranio sve na Banovom brdu. „Rekao sam da je od početka prvenstva Aca naš najbolji igrač, čak i kad smo dobijali Voždovac, IMT, Radnik, još neke mečeve kod kuće, gde su nam rivali stvarali šanse, on je bio uticajan“.

No, da bi Jovanović dobio priliku da se dokaže „pomogla mu je odbrana“.

„Više puta sam ponovio da odbrana kreće od napadača, ako dozvolimo da nam protivnik uđe u igru onda smo u velikom problemu. Imali smo opet problem igre iza lopte, jer smo se sporo vraćali u odbranu i loše nameštali kad je trebalo da procenimo gde je rival jači u „otvaranju“. Odbranu ne bi trebalo kriviti, jer imamo 11 igrača na terenu. I dok sam bio aktivan igrač, pitao sam se šta mi ostali radimo ako nas golman spasava svaki put. Imamo veliki problem, svesni smo toga, a to nije nešto što možemo da ispravimo u preostalom delu sezone, jer je ostalo još samo jedno kolo. Uostalom, moramo da priznamo da sposobnosti pojedinih igrača nisu na nivou koji smo tražili da budu“.

Utisak sa tribina je da se gost probudio posle urlika Aleksandra Šćekića sa klupe u kome je prozvao kompletnu ekipu, mada Nađ kaže da se i sam postarao da u pauzi između dva poluvremena očita bukvicu igračima.

„Bilo je veoma vruće u svlačionici i sa moje strane. Ako me poznajete, znate da je bio prevruće. Možda je i to donelo boljitak. Pronašli smo faze gde smo grešili i mislim da smo i izmenama uradili dobar posao. Nemojte da mislite da se nešto desilo u svlačionci, ali sam pričao najpre ja, a onda su i igrači koji imaju autoritet hteli da kažu koju reč. Ostavili smo ih da to učine i zato smo, možda, malo kasnili na početak drugog dela“.

Pomoć da se već sad osigura drugo mesto stigla je u vidu poraza TSC-a.

„Nismo pričali o tome, već o problemima u našoj igri. To nam je bila preokupacija, a ne šta se dešava u Lučanima. Bavili smo se rezultatom koji bi nam garantovao da ne moramo u poslednjem kolu da jurimo pobedu za Evropu. Partizan pre ovog meča nije dobio na Banovom brdu tri godine. Nije to kratak period. Sad smo dobili i igraćemo kvalifikacije za Ligu šampiona, nema ništa lepše od toga, a bilo bi lepo da se plasiram u elitu i kao trener, jer sam učinio kao igrač i ruvkodilac“.

Da bi se to postiglo, saglasni su svi, potrebna su pojačanja.

„Najiskrenije, moje razmišljanje je bilo vezano samo za ovu utakmicu. Ako smo kao klub i razmišljali o pojačanjima, to je trebalo pre nego što sam ja došao na ovo mesto. Verovatno će biti odlazaka, a shodno tome i novajlija“.

Što se tiče pobede izvojevane golom Ksandera Severine.

„Bila je teška utakmica, igrali smo prvo poluvreme pod jakim vetrom, neprijatnim, Čukarički je u tom delu bio bolji tim, stvorio veliki broj prilika, a to nije trebalo da se desi. U nastavku smo izašli disciplinovanije, taktički bolje i iskorstili šansu. Kad neko pobedi, uvek se kaže da je zasluženo, ali ne mogu da umanjim činjenicu da je Čukarički stvorio veliki broj prilika“, džentlmenski će Albert Nađ.


tagovi

Albert NađFK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara