""
""

Potpuni restart Olimpije iz Milana! Menja se skoro ceo tim

Vreme čitanja: 3min | ned. 04.06.17. | 11:35

Gazeta delo Sport najavljuje velike promene u ovom evroligaškom klubu, Milan Mačvan na izlaznim vratima, idu skoro svi stranci

Očekujte velike, baš velike promene u Olimpiji Milano ovog leta! Gotovo je, dogorelo je do nogu, ispadanje u polufinalu italijanskog šampionata i jako loša igra i zauzimanje poslednjeg mesta u Evroligi su donele svoje posledice, a danak cele sezone platiće praktično cela ekipa. Odnosno, skoro svi stranci.

Najnovija vest koju javlja Gazeta kaže da su Mantas Kalnietis i Milan Mačvan na izlaznim vratima kluba i da se očekuje da promene tim ovog leta, dok će se klub odlučiti da li da zadrži Kaleb Tarčevskog ili Zorana DragićaTarčevski je došao u klub u drugom delu sezone, dok je Dragić imao povredu kolena zbog koje je ranije završio sezonu.

Izabrane vesti

Olimpija planira da se restartuje i da ostavi italijanske igrače uz dodatak Krunoslava Simona koji ima još jednu godinu ugovora. Dakle, tim bi trebalo da ima italijansko jezgro i činiće ga Andrea Ćinćarini, Simone Fontekio, Avudu Abas, Bruno Ćerela i Davide Paskolo.

Odranije je poznato da će iz ekipe otići Džamal Meklin, Riki Hikman i Rakim Sanders, a i trener Jasmin Repeša je praktično bivši iako ima još godinu dana ugovora. Klub će ga isplatiti i tražiti novog šefa struke.

E sada, ko će ga zameniti na klupi? Pominju se pet imena. Neka su prilično nerealna, neka dosta realnija.

Kandidati su: Pablo Laso (Real Madrid), Dejvid Blat (Darušafaka), Đoan Plaza (Unikaha), Simone Pjaniđani (Hapoel Jerusalim) i Masimo Kanceljeri (pomoćni trener Olimpije). Blat deluje kao nerealna opcija jer ga žele platežno mnogo jači klubovi, Laso je realniji nego što izgleda na prvi pogled, ali opet teško, Plaza će vrlo teško u Milano jer već ima izborenu Evroligu sa Unikahom i do sada nije bilo pregovora, Pjaniđani ima još godinu dana ugovor u Izrraelu sa Hapoelom, a Kaceljeri je bio pomoćnik i Bjankiju i Repeši i poznaje sistem. Dakle, ništa se još ne zna, osim da Repeša ide.

Vratimo se na igrače...

Miroslav Raduljica je već napustio ekipu, prekinuo je ugovor sezonu pre njegovog isteka, a prema poslednjim informacijama mogao bi da nastavi karijeru u Kini gde je već igrao 2014. godine u Šandong Lajonsima.

Zanimljivo je i da će Alesandro Đentile imati ugovor sa klubom od 1. jula, ali je pitanje da li će zaista i biti u sastavu Manekena jer je igrao u prilično slaboj formi ove sezone...

Odluka predsednika Livija Prolija da otpusti skoro sve strance govori o tome da nije zadovoljan njihovim doprinosom, tako da će se klub koji ima licencu na 10 godina sa Evroligom fokusirati na proizvodnju svojih domaćih igrača, mada svakako treba očekivati i dovođenje kvalitetnih stranaca.

Sreća Olimpijina pa ima dugoročan ugovor tako da će imati priliku da zarađuje i da možda kroz godinu, dve, tri gradi tim koji će kasnije biti konkurentan.

Ukoliko se ovi odlasci obistine, a izvori iz Italije su veoma pouzdani, sledeće sezone ćemo gledati potpuno drugačiji tim Olimpije. Potpuno drugačiji.

(FOTO: Star Sport, MN Press)


tagovi

Armani MilanoEvroligaEvropaItalijaMantas KalnietasMilan MačvanZoran Dragić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara