""
""

Potpuno luda pobeda Barse! Real dao četiri koša za četvrtinu, pa stigao 25 poena minusa i poveo! Ali, Perperoglu je sprečio brejk (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 17.03.16. | 22:59

Neverovatna utakmica u Blaugrani

Ludo, luđe, El klasiko! Strašno čudan meč odigrali su košarkaši Barselone i Reala u Palati Blaugrana u velikom derbiju 11. kola Top 16 faze Evrolige - od rezultata 25:4 za Barsu u prvoj četvrtini (?!), do 25 poena prednosti u ranoj fazi drugog kvartala, do Realovog uzdizanja iz pepela i potpunog preokreta rezultata do početka trećeg perioda i na kraju uspeha domaćeg sastava. Tim Ćavija Paskvala slavio je veliku pobedu zahvaljujući ogromnoj energiji Tomaša Satoranskog u prvom poluvremenu i Stratosa Perperoglua u prelomnim trenucima meča - 72:65. 

Izabrane vesti

U almanasima ostaće upisano da je Real za punih deset minuta prve deonice uspeo da upiše samo četiri poena nakon potpune eksplozije Barsinih visokoletača, koji su vrlo brzo imali i 31:6! Potpuno indisponirano, inferiorno i izgubljeno izgledali su puleni Pabla Lasa, koji kao da nisu znali šta ih je snašlo u domu najvećeg sportskog neprijatelja. Međutim, Real je uspeo da se trgne, iskoristi protivnikovu „uljuljkanost“ u izrazito veliku rezultatsku prednost i počne lagano da krcka rezultat. Tako je Kraljevski klub do kraja prvog poluvremena, a kasnije i treće deonioce uspeo u nekoliko moćnih serija da potpuno anulira zaostatak, a najveći košgeterski niz iznosio je 18:1, posle čega je Real čak poveo i onda je usledila prava drama do kraja. 

U poslednjih 100 sekundi utakmice Real je ušao sa minimalnim vođstvom posle Ajonove sigurne realizacije. Ali već u narednom napadu Barsa je dobila jak vetar u leđa posle strašnog Perperogluovog prodora ka košu, koji se završio pogotkom, faulom Džejsija Kerola, a onda je grčki reprezentativac pogodio i dodatno slobodno bacanje. Rezultat je bio 66:64. Da Realova nesreća bude još veća Serhio Rodrigez upao je u Doelmanovu zamku, pa je nakon nekoliko dobrih driblinga napravio korake. Vrlo brzo Perperoglu ponovo se našao na liniji slobodnih bacanja, a zbog njegove velike požrtvovanosti u odbrani, ali i mirne ruke u naredna dva odlaska na penal Barselona je uspela da izbegne potpuni potop u svojoj kući.

U domaćem sastavu Perperoglu je imao 20, Satoranski 17, a Doelman 11 poena. Kod gostiju Ajon je ubacio 16, a Rejes 11 poena.

EVROLIGA TOP 16 – 11. KOLO:

Četvrtak:

Grupa E:

CSKA – Laboral Kuća 90:78
/De Kolo 19 - Hanga 19/

Barselona - Real Madrid 72:65
/Perperoglu 20 - Ajon 16/

22.00 Bamberg - Himki

Petak:
20.45 Olimpijakos – Žalgiris

Grupa F:

Četvrtak:
Fenerbahče – Darušafaka 77:69
/Judo 18 - Reding 12/

Panatinaikos – Lok. Kubanj 84:79
/Gist 16 - Džening 16/

Petak:
19.30 Efes – Cedevita

20.45 Unikaha – Crvena zvezda 


tagovi

Tomas SatoranskiStratos PerperogluReal MadridGustavo AjonFelipe RejesEvroligaDžejsi Kerol

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara