Masimilijano Alegri (Reuters)
Masimilijano Alegri (Reuters)

Juventus uručio otkaz pobesnelom Maksu! Početak ere Tijaga Mote?

Vreme čitanja: 2min | pet. 17.05.24. | 17:43

Dva dana nakon osvajanja trofeja u Kupu Italije, Stara Dama donela odluku o smeni trenera

U sredu je Masimilijano Alegri Juventusu doneo trofej Kupa Italije, dva dana kasnije italijanski stručnjak dobio je napismeno rešenje o otkazu! Sastala se danas u Kontinasi klupska vrhuška Stare Dame, većala zajedno sa pravnim sektorom i donela odluku koja se dala naslutiti. Alegri ju je samo podmazao ponašanjem tokom i nakon finala Kupa kada je na Olimpiku pretio sudijama, preteće podizao prst prema sportskom direktoru Krisijanu Đuntoliju, te u pres sali vređao glavnog urednika torinskog Tuttosporta.

Bjankoneri su jednostavno rekli - "To nije naš stil" i godinu dana pre isteka ugovora odlučili da smene čoveka koji je sa klubom u dva mandata osvojio 12 trofeja. Doduše, teško je poverovati da je Alegri postao bivši samo zbog hulkovskog divljanja, teatralnog bacanja sakoa, otkopčane košulje i manjka manira koji su potom usledili. Objektivno, u Seriji A je Juventus prilično podbacio, a ni preko narušenih odnosa sa Đuntolijem se nije moglo.

Izabrane vesti

Premda još nije zvanično, nazire se da će Alegrijev naslednik izvesno biti Tijago Mota. I Gazzetta dello Sport je u vesti o Alegrijevoj smeni umetnula podnaslov koji govori da u Torinu počinje era Tijaga Mote. Čuda je pravio Italo-Brazilac sa Bolonjom ove sezone, uveo Rosoblu u Ligu šampiona postao jedan od najpoželjnijih stručnjaka na italijanskom fudbalskom tržištu. Mota će za tri dana ugostiti upravo Juventus koji će u poslednje dve utakmice sezone predvoditi privremeni trener Paolo Montero, inače strateg U-19 tima Stare Dame.

Torinski velikan je čoveka koji mu je u dva mandata doneo pet titula prvaka Italije, isto toliko kup trofeja, dva Superkupa i dva puta vodio ekipu u finale Lige šampiona, ispratio prilično oskudnim saopštenjem u kojem se ne navode uspesi, već se insistira na nedopustivom ponašanju koje niko povezan sa Juventusom ne bi smeo sebi da dozvoli.

Alegri je prvi put na klupu Juventusa seo leta 2014. godine i ostao punih pet sezona. Zatim se maja 2021. godine vratio na Alijanc stadion i zaključno sa današnjim otkazom vodio ekipu na 420 utakmica. Upisao je 271 pobedu, 75 remija i 74 poraza. U drugom mandatu ga je prečesto pratio glas da je postao pravi fudbalski dekadent, te da njegov Juventus igra anti-fudbal.

Zvuči pomalo neverovatno, ali Alegri je drugi otkaz od Juventusa dobio na isti dan kada i prvi. Možda i nije slučajnost budući da se 17. maj u Italiji smatra danom loše sreće.


tagovi

Masimilijano AlegriJuventus

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara