""
""

Rampa za favorizovani Tunis: Zelenortska Ostrva do boda iz diskutabilnog penala (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | ned. 18.01.15. | 22:02

Izabranici Žorža Lekensa poveli golom Ali Mansera u 70. minutut, ali su puleni Ruja Aguasa osam minuta kasnije postavili konačan rezultat iz jedanaesterca koji je dosuđen zbog faula van kaznenog prostora - 1:1

Tunižani su na Kup afričkih nacija došli kao dvostruki šampion najkvalitetnijeg takmičenja na afričkom kontinentu, ali i jedan od retkih nacionalnih timova koji su kvalifikacije proli bez i jednog poraza. Ipak, za to nisu mnogo marila Zelenortskih Ostrva, koji su u drugom meču grupe B osvojili bod protiv favorizovanog rivala - 1:1 (1:0).

Izabrane vesti

Tunis uglavnom držao kontrolu igre i vrebao svoju šansu da dođe do gola, ali su opasnije prilike imali reprezentativci Zelenortskih Ostrva. Ipak, to nije smetalo selekciji Žorža Lekensa da u 70. minutu dođe do vođstva. Muhamed Ali Manser  je nakon odlične akcije svog tima matirao nemoćnog Vozinju i doiveo Tunižane u vođstvo.

Igrači Ruja Aguasa se nisu predali u tom trenutku, već su pojačali gas, što je ubrzo rezultiralo izjenačujućim pogotkom. Ipak, čini se da je jedanaesterac koji je sviran zbog prekršaja nad Heldonom bio neregularan, jer je faul, ukoliko ga je uopšte bilo, napravljen izvan šesnaesterca. Ipak, to nije omelo „desetku“ Zelenortskih Ostrva da uzme loptu i preciznim udarcem sa bele tačke matira Ajmena Matlutija.

Taj pogodak doneo je i konačan rezultat ovog meča, iako su i jedni i drugi do kraja utakmice pokušali da dođu do sva tri boda.

GRUPA B:

Zambija - DR Kongo 1:1 (1:0)
/Singuluma 2 - Bolasi 66/

Tunis - Zelenortska Ostrva 1:1 (0:0)
/Ali Manser 70 - Heldon 78/

(FOTO: Action images)


tagovi

Žorž LekensZelenortska OstrvaTunisRuja Aguasameđunarodni fudbalKup afričkih nacija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara