REZZIME DANA (subota): Pola-pola

Vreme čitanja: 4min | sub. 23.12.23. | 23:30

Pogledajte ko vam je doneo novac 23. decembra, a ko vas je prodao

NAPOMENA: U rubrici REZZIME DANA novinari protala MOZZART Sport koriste podatke kladionice MOZZART o najigranijim parovima tog dana i na osnovu toga sumiraju koji su od najigranijih parova prošli, a koji nisu.

OVDE pogledajte kako smo mi tipovali u rubrici PREDLOZZI I TIPOVANJA.

Izabrane vesti

ZAOKRUŽENO

INTER - LEČE (tip 1, kvota 1,27) - rezultat 2:0

Gorak ukus, izazvan eliminacijom od Bolonje u Kupu Italije, je izbrisan. Inter je nastavio da pobeđuje na glavnom frontu, pošto je trijumfom nad Lečeom (2:0) odbio još jedan napad Juventusa. Bio je tim Simonea Inzagija pod višestrukim pritiskom u sudaru sa Puljanima. Bez Lautara Martineza i sa ukusom u ustima prethodnog neuspeha, Inter je rutinski odradio posao.

Opširnije OVDE.

FROZINONE - JUVENTUS (tip 2, kvota 1,75) - rezultat 1:2

Kenan Jildiz (18) je zaludeo Apenine, ali na nešto manje od sat vremena - Juventusov istinski heroj je Dušan Vlahović! Srpski napadač je na klupi za rezervne igrače započeo današnju utakmicu u Frozinoneu, ali je nakon izjednačenja domačina morao na teren u 54. minutu upravo umesto Jildiza i postigao pobedonosni pogodak za ekipu Masimilijana Alegrija u 81. minutu - 2:1 (1:0).

Opširnije OVDE.

ATLETIKO MADRID - SEVILJA (tip 1, kvota 1,67) - rezultat 1:0

Pogrešio je Atletiko Madrid protiv Hetafea, ali sličan propust u sudaru sa Seviljom nije mogao da im se desi. Bez obzira što su Andalužani sa Kike Floresom počeli da pokazuju znake života, duel na Metropolitanu je, kao mnogo puta tokom 2023. godine, predstavljao jednosmernu ulicu. Na kraju je Atletiko slavio protiv Sevilje (1:0), i stigao do zadovoljavajućeg vremena, kada je u pitanju ova takmičarska godina.

Opširnije OVDE.

TONDELA - SPORTING (tip 2, kvota 1,23) - rezultat 1:2

Jeste da je meč bio odigran u okviru Liga kupa, ali je Ruben Amorim na teren poslao gotovo najjaču postavu. Bilo je to dovoljno da Lavovi već u uvodnih pola sata smeste dve lopte u mrežu domaćina. Čini se da Sporting ima energije za ozbiljnu konkurentnost na više frontova. Prvi je u ligi, plasirao se u nokaut-fazu Lige Evrope, a napašće i Liga kup.

PORTO - LEIŠOIŠ (tip 1, kvota 1,10) - rezultat 2:1

Uspeli su plavo-beli da ostvare prvu pobedu u Liga kupu Portugalije ove sezone, ali iako su poveli u 7. minutu do nje su stigli tek pogotkom Taremija iz penala u 85. Dugo je trebalo Portovim igračima da slome otpor rivala iako su celo drugo poluvreme imali igrača više. Marko Grujuć je bio u startnoj postavi, a na terenu je proveo 60 minuta.

PRECRTANO

FULAM - BARNLI (tip 1, kvota 1,73) - rezultat 0:2

Vraća se Fulam polako u realnost. Nakon što je u prvoj polovini decembra postigao po pet golova protiv Notingem Foresta i Vest Hema, tim Marka Silve vezao je dva poraza. Protekle nedelje tukao ga je Njukasl, večeras i Barnli na Krejven Kotidžu. Gosti su do bodova stigli u drugom poluvremenu golovima Odobera i Bergea.

LUTON - NJUKASL (tip 2, kvota 1,70) - rezultat 1:0

Možda i najneprijatnije kladioničarsko iznenađenje danas priredio je Luton. Premijerligaški debitat prekinuo je niz od tri poraza i ligaškim prvencem svoje velike uzdanice u borbi za opstanak Androsa Taunzenda trijumfovao protiv uzdrmanog Njukasla 1:0. Nekada jedna od najvećih nada engleskog fudbala zašao je u ozbiljne igračke godine, a možda bi neostvarne igračke visine donekle mogao da nadoknadi time što će postati junak Kenilvort Rouda.

Opširnije OVDE.

ANTVERPEN - VESTERLO (tip 1, kvota 1,30) - rezultat 2:2

Pobeda nad Barselonom u poslednjem kolu Lige šampiona nije podigla samopouzdanje fudbalerima Antverpena. Naprotiv, kao da je učinila da se opuste, pa su posle trijumfa nad katalonskim timom vezali dva remija u prvenstvu. Posle Anderlehta, dva boda je iz Antverpena odneo i Vesterlo. Domaćin je poveo u nadoknadi prvog dela, ali su gosti blickrigom u drugoj polovini drugog dela preokrenuli rezultat i došli nadomak trijumfa. Ipak, pet minuta pre kraja bruku je sprečio kapiten Antverpena Tobi Aldervejreld.

AL ITIHAD - AL RAED (tip 1, kvota 1,40) - rezultat 1:3

Al Itihad i dana u dan trpi sve jače udarce. Aktuelni šampion Saudijske Arabije je u 18. rundi protiv Al Raea pretrpeo drugi vezani poraz u prvenstvu, odnosno treći u psolednje četiri utakmice u svim takmičenjima. Iako je već u 12. minutu ostao sa igračem manje, Al Itihad je na inicijalno vođstvo gostiju iz 22. minuta samo tri minuta kasnije uspeo da odgovori izjednačenjem. Ipak, Al Raed je sredinom drugog dela konačno slomio otpor brojčano slabijeg rivala, a golom u 90. minutu overio trijumf.

PESKARA - FERMANA (tip 1, kvota 1,33) - rezultat 1:1

Legendarni Zdenjek Zeman ne posustaje ni u 77. godini. Čuveni češki trener nemeren je da vrati Peskaru u Seriju B, a od pomoći neće mu biti današnji remi protiv Fermane. Delfini su tri boda ispustili u trećem minutu nadoknade vremena, a remi ekipi iz gradića od oko 25.000 stanovnika doneo je Lorenco Grasi.


tagovi

rezime dana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara