©Reuters
©Reuters

Kenan je budućnost, ali je Dušan sadašnjost Juventusa! Majstorija glavom, Inter ne sme da se opušta

Vreme čitanja: 3min | sub. 23.12.23. | 14:29

Srpski napadač odlučio gostovanje u Frozinoneu i doneo dragocene bodove Staroj dami - 2:1

Kenan Jildiz (18) je zaludeo Apenine, ali na nešto manje od sat vremena - Juventusov istinski heroj je Dušan Vlahović! Srpski napadač je na klupi za rezervne igrače započeo današnju utakmicu u Frozinoneu, ali je nakon izjednačenja domačina morao na teren u 54. minutu upravo umesto Jildiza i postigao pobedonosni pogodak za ekipu Masimilijana Alegrija u 81. minutu - 2:1 (1:0).

Bio je to njegov šesti gol u Serji A ove sezone, ali prava majstorija glavom nakon centaršuta Vestona Mekenija. Nadvisio je u skoku snažnog Simonea Romanjolija, a potom tako udario loptu da je dobila idealnu putanju i bila neodbranjiva za Stefana Turatija.

Izabrane vesti

Srbin je danas utišao sve kritčare, a da je imao malo sreće imao bi još jedan pogodak na svom kontu. Zatresao je mrežu domaćina i u 89. minutu, ali se ispostavilo da je bio u nedozvoljenoj poziciji. Vlahović je bukvalno prelomio bitku u poslednjih pola sata. Oba tima su želela sva tri boda, igrala su prilično otvoreno, ali je Juventus bio taj koji je došao do pobede i prišao vodećem Inteu na samo bod zaostatka.

Prvo poluvreme je proteklo u znaku nemački đak turskog porekla, kojeg je Stara dama ukrala Bajernu. postao je treći najlmlađi strelac u istoriji torinskog velikana, posle Mojzea Kena i Kingslija Komana, a mediji na Apeninima su odmah počeli da pišu da je predoređen da bude sadašnjost i blistava budućnost Juventusa.

U 11. minutu je stvarno demonstrirao majstorstvo i pokazao da je satkan od materijala najfinijeg kova. Sjajno je reagovao nakon pritska gostujućih igrača, dobio je loptu na levom krilu, driblingom prevario dvojicu čuvara, a onda zakucao loptu u bliži ugao protivničkog gola.

Alegri je Kenana upario sa Arkadijušom Milikom od starta, ali se kasnije videlo koliko mu nedostaje iskustva na ovom nivou. Gotovo da je nestao sa terena, pa je nakon izjednačenja Frozinonea bilo jasno da na teren mora da uđe neko ko je u stanju da reši ovakav meč. Vlahović je odmah postao veliko opterećenje za poslednju liniju tima, a posebno za kapitena Romanjolija, koji nije uspeo da ga srpeči da postane heroj gostujuće publike. Imao je srpski napadač veliku priliku i u 64. minutu, ali je taj udarac Turati uspeo da zaustavi.

Način na koji je sastav Euzebija di Frančeska napao kvalitetnijeg protivnika i komplikacije koje je Juventus imao u većem delom drugog poluvremena ogolile su brojne mane u igri Juventusa. Kod izjednačujućeg gola Haimea Baeza podbacila je čitava leva strana gostujuće odbrane. Baez je pobedago, Ščensni zakasnio sa istrčavanjem, a Urugvajac lukavo poslao loptu u bliži ugao.

Poljski golman je tada podbacio, ali je bio na visini zadatka u 72. minutu, kada je sjajnom paradom odbranio udarac Abua Haruija koji je išao u visini prečke. Ipak, samo dva minuta kasnije sreća je okrenula leđa i Juventusu, pošto je "majgeri" udarac Vestona Mekenija udario u prečku i odbio se u polje, umesto da je pocepao Frozinoneovu mrežu. Međutim, sve je ubrzo postavljeno na svoje mesto kada je u pitanju gostujući tim.

Juventus je prišao Interu na bod zaostatka, ali ima i utakmicu više. Međutim, jasno je da samo Stara dama u ovoj sezoni može da pokuša da zaustavi šampionski nalet ekipe Simonea Inzagija. Alegrijev tim sa velikim raspoloženjem dočekuje derbi sa Romom naredne subote, gde će biti u prilici da na pravi način okonča ovu godinu i napravi uvertiru za ono što ga očekuje u narednoj godini, a to je prevashodno borba za trofeje u italijanskom fudbalu.

SERIJA A - 17. KOLO

Petak

Empoli - Lacio 0:2 (0:1)

/Genduzi 9, Zakanji 64/

Sasuolo - Đenova 1:2 (1:0)

/Pinamonti 28 - Gudmundson 64, Ekuban 83/

Monca - Fiorentina 0:1 (0:1)

/Beltran 7/

Salernitana - Milan 2:2 (1:1)

/Facio 17, Kandreva 63 - Tomori 17, Jović 90/

Subota

Frozinone - Juventus 1:2 (0:1)

/Baez 51 - Jildiz 12, Vlahović 81/

12.30: (6,25) Frozinone (3,80) Juventus (1,65)

15.00: (2,85) Bolonja (3,20) Atalanta (2,75)

15.00: (1,77) Torino (3,50) Udineze (4,90)

18.00: (1,23) Inter (6,25) Leče (13,0)

18.00: (2,45) Verona (3,40) Kaljari (3,10)

20.45: (3,00) Roma (3,35) Napoli (2,55)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Dušan VlahovićKenan Jildiz

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara