""
""

Šengelija za MOZZART Sport: Ovo je veoma težak momenat za mene

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.11.17. | 13:20

Gruzin odgovarao na pitanja vezana za pobedu nad Crvenom zvezdom u kojoj je postigao odlučujući koš, ali i oko reprezentacije

Dvadeset je sekundi do kraja, Baskonija ima aut sa strane i vodi 83:81. I ima tri sekunde do kraja napada. Računica - Zvezda se brani, pa ima napad za pobedu. Realnost?

Izabrane vesti

Tornike Šengelija (16 poena) prima loptu, odbacuje čuvara Milka Bjelicu i postiže koš sa poludistance kojim je rešio meč. Ušunjala se lopta u obruč.

Zato smo otišli kod Toka i porazgovarali sa njim o svemu što se dogodilo.
Veoma sam srećan što je lopta ušla. A najsrećniji sam zbog mog tima koji je došao do pobede danas. To je najvažnija stvar”.

Da li ste očekivali pobedu pre nego što ste došli u Beograd?
Svaki put kada igramo očekujemo pobedu. To je prirodno. Znali smo da je Zvezda veoma nezgodan tim i da će se u jednom trenutku vratiti u meč. Posebno je nezgodna kada igra kod kuće.  Odradili smo sjajan posao tako što smo ih defanzivno zadržali. Cenim da je to bio ključ pobede na ovom meču”.

Bila je to pomalo čudna utakmica. Baš dosta oscilacija u rezultatu…
Ne bih rekao čudna jer nam se dosta dešava da igramo ovakav tip utakmica. Bila je to normalna utakmica za nas”.

Vratimo se na poslednji šut i koš. Da li je bio možda faul u duelu sa Bjelicom?
Čiji faul?”.

Tvoj. Da li je postojao kontakt?
Da li je sudija svirao faul?”, u svom stilu je odgovorio Gruzin.

Pitali smo ga i da li mu je žao što neće moći, kao evroligaški igrač, da pomogne svojoj reprezentaciji 27. novembra kada Gruzija gostuje Srbiji u okviru Kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.
Da, žao mi je. Nadao sam se da ću igrati za reprezentaciju. Ovo je veoma težak moment za mene”, rekao je Šengelija sa malo tišim tonom. Videlo se da mu je iskreno krivo.

Šta očekuješ u tom meču?
Takođe pobedu. Znam da će biti teško, ali videćemo. Videćemo”, zaključio je Šengelija i uputio se ka klupskom autobusu gde su ga čekali saigrači.

Ovoga puta odlazi iz Beograda kao meč-viner.

A šta kaže Milko Bjelica kada je taj odlučujući momenat u pitanju?
Bilo je kontakta. Gurnuo me je rukom. Po inerciji sam izgubio ravnotežu. Ali, u tim zadnjim momentima nekada sudije progledaju kroz prste i ne odsude te neke kontakte”, rekao je Bjelica posle meča.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

BaskonijaEvroligakošarkaška reprezentacija GruzijeTornike Šengelija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara