Šerif Endijaje (©MN Press)
Šerif Endijaje (©MN Press)

Prolećni golovi doneli Zvezdinom Šerifu prvi poziv u reprezentaciju

Vreme čitanja: 2min | pon. 20.05.24. | 21:36

Aliju Sise pozvao Endijajea za utakmice u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo

Raspucao se Šerif Endijaje u drugom delu sezone, a pored titule sa Crvenom zvezdom u Mozzart Bet Superligi, golovi su mu doneli i priliku da debituje za reprezentaciju Senegala. Po saznanjima Mozzart Sporta, napadač crveno-belih dobio je poziv selektora Alijua Sisea da se javi na okupljanje nacionalnog tima uoči utakmica u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo protiv DR Konga i Mauritanije.

Nije visoki napadač dosad nosio dres nacionalnog tima, ali posle 11 golova od početka 2024. godine bilo bi možda i nepravedno da ga nekadašnji defanzivac Pari Sen Žermena i Birmingema nije pozvao da se uživo uveri u njegove kvalitete i sposobnost da doprinese reprezentaciji.

Izabrane vesti

Ako se nametne na treninzima, prilike da se i konkretno dokaže selektoru Endijaje će imati 6. i 9. juna. Prvo protiv Konga kod kuće, pa Mauritanije u gostima.

Nakon dva kola kvalifikacija za Mundijal 2026. senegalski Lavovi nalaze se na vodećoj poziciji u svojoj grupi sa četiri boda, koliko ima i Sudan, ali uz slabiju gol-razliku. U prvom kolu savladan je Južni Sudan sa 4:0, ali je u drugom bilo 0:0 protiv Toga na strani. Svakako, Senegal je favorit u ovakvoj konkurenciji.

Povratak Vladana Milojevića na klupu Crvene zvezde umesto Baraka Bahara prijao je Šerifu i pomogao mu da se na vreme probudi kako bi pomogao ekipi da nadoknadi zaostatak za Partizanom i odbrani titulu. Bio je strelac u oba prolećna prvenstvena derbija sa Partizanom, Kragujevčanima davao po dva gola, od kojih dva petom, rešio pitanje pobednika protiv TSC-a... Sada bi debi za reprezentaciju Senegala mogao da pomogne onima koji će po završetku sezone odlučivati o Endijajeovoj budućnosti na Marakani. Pisali smo već o tome da su mišljenja podeljena treba li Zvezda da zadrži 28-godišnjaka iz Dakara ili da ga proda u letnjem prelaznom roku.


tagovi

FK Crvena zvezdaŠerif Endiaje

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara