""
""

Sjajni Gagi Milosavljević i strašni Kikanović režirali veliki preokret u Litvaniji, Alba u Top 16!

Vreme čitanja: 2min | sre. 07.12.16. | 20:42

MZT Skoplje doživeo novi težak poraz

Alba iz Berlina se plasirala u Top 16 fazu Evropkupa zahvaljujući velikom preokretu u Litavniji protiv Lijetuvos Ritasa. Na krilima Dragana Milosavjevića i Elmedina Kikanovića, Albatrosi su porazili Lijetuvos Ritas 99:97 u gostima i došli do četvrte pobede u osam mečeva zahvaljujući kojoj su obezbedili plasman u narednu rundu.

Izabrane vesti

Litvancima ostaje da se sa Bilbaom i Fuenlabradom bore za preostala dva mesta koja vode u Top 16, pošto je Himki još ranije overio prolaz dalje. Alba je večeras do pobede došla posle velike drame...

Posle izjednačene prve četvrtine, Lijetuvos Ritas je vodio u većem delu meča. Celu drugu i celu treću četvrtinu u kojima je imao i po 10 poena prednosti. Ali Alba je na krilima Elmedina Kikanovića najavila veliki preokret sredinom poslednje četvrtine. Bosanac je vezao četiri „dvojke“ i Alba je prišla na samo dva poena zaostatka.

Potom su se razigrali Milosavljević i Miler, pa su Nemci preuzeli vođstvo, imali pet poena prednosti deset skeundi pre kraja, ali umalo da sve prkockaju. Prvo je Džoš Akojon pogodio trojku, a onda je dva sekunda pre kraja Logan otišao na liniju slobodnih bacanja. Promašio je oba i propustio šansu da meč uvede u produžetke.

Kikanović je bio najefikasniji na meču sa 29 poena (13/18 za dva) za nepunih 30 minuta na parketu. Milosavljević je imao 19 poena (7/10 za dva, 1/1 za tri) i pet asistencija. U domaćem timu su Logan i Giedratis ubacili po 16 poena.  

U Grupi A je sve rešeno što se tičle prolaza dalje. Očajni MZT Skoplje je upisao i sedmi poraz u isto toliko mečeva. Večeras je u Makedoniji slavio Nižnji sa 97:82. Kod gostiju je bio najbolji Kejn sa 22 poena, a kod domaćih Jure Lalić sa 23. Naš Đorđe Drenovac nije igrao. 

EVROKUP - DEVETO KOLO:

Grupa A

Lijetkabelis - Gran Kanarija 73:92
MZT - Nižnji 82:97

Grupa B

Lijetuvos Ritas - Alba 97:99
20.30 Bilbao - Fuenlabrada

Grupa C

20.00 Budućnost - Zenit
20.45 Unikaha - Mursija

Grupa D

Olimpija - Valensija 72:75
Lokomotiva - Hapoel 88:68


tagovi

Nižnji NovgorodMZTRitasEvroligaEvrokupElmedin KikanovićDragan MilosevljevićAlba

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara