Lazetić (©MN Press)
Lazetić (©MN Press)

Lazetić: Evropa nam je bila Harvard, sada je sve što radi TSC postalo - normalno

Vreme čitanja: 5min | ned. 05.05.24. | 10:05

„Vreme radi za nas, kontinuitet i napredovanje čine svoje, verujem da možemo biti još bolji“, naveo je šef struke Topolčana.

Četiri utakmice do kraja prvenstva, zna se ko je novi-stari šampion, ali je bitka za Evropu u potpunosti otvorena, a zavisi i od toga ko će podići pehar Kupa Srbije. Bilo kako da se okonča ova sezona Mozzart Bet Superlige, TSC ponovo ima zagarantovano mesto na međunarodnoj sceni. Pitanje je samo hoće li to biti kvalifikacije za Ligu šampiona ili u najgorem slučaju kvalifikacije za Ligu konferencije.

Sa druge strane, ono što je podatak za pohvalu je činjenica da Topolčani drugu sezonu za redom uspevaju da opstanu u vrhu srpskog fudbala, beleže dobre rezultate i kao logična nagrada stiže izlazak na evro scenu.

Izabrane vesti

Šef struke aktuelnog vicešampiona Srbije, Žarko Lazetić, počinje razgovor za Mozzart Sport, osvrtom na navedeni uspeh, koji može biti i veći kada se okonča aktuelna sezona.

„Pre svega želim svima u klubu da čestitam obezbeđen plasman u Evropu za sledeću sezonu, četiri kola pre kraja. Smatram da je to veliki uspeh svih, pre svega igrača, a onda svih u klubu od predsednika do ekonoma. Taj kontinuitet je važan da klub raste i to je bio i osnovni cilj za sezonu, s obzirom na to da niko nije znao kako ćemo se snaći uporedo sa izuzetno jakim takmičenjem u Evropi“, naveo je Lazetić.

Kako navodi mladi strateg, upravo je za klub najbitnije da drži kontinuitet dobrih rezultata, što naravno garantuje i dobru poziciju na tabeli. Iako pojedinci smatraju da to postaje rutina, Žarko Lazetić ističe da je, ustvari, ponavljanje uspeha najteža stvar. Porasla su negde i očekivanja javnosti.

„To je najvažnije, a ujedno i primarni cilj: konstantnost dobrih rezultata i održavanje u vrhu. Dve godine držimo nestvarne brojke i samo mi iznutra znamo koliko je to teško. Sada je to normalno, ali ništa se ne podrazumeva i znamo koliko je uzajamne posvećenosti, podrške, rada između uprave, stručnog štaba i igrača potrebno da bismo opstajali“.

Upravo je zanimljivo kako su Topolčani uspeli da i na polusezoni završe treći, što je i za njih same bilo iznenađenje. Baš zbog ritma igranja Evrope i domaćih utakmica na svakih nekoliko dana. Međutim, takvi izazovi su im doneli samo iskustvo, koje su preneli na domaće takmičenje. Već u narednom meču će moći da potvrde poziciju na tabeli koju drže gotovo cele sezone.

„Zbog toga je lakše, Evropa je pomogla da imamo više jačih utakmica, kvalitetnije rivale, individalno i timski je prilika da se prilagođavaš i rasteš. Svi smo napredovali, klub, tim, igrači, stručni štab, rekao sam u jednom momentu da smo se školovali na Harvardu i izvlačili smo pouke. Vreme radi za nas, kontinuitet i napredovanje čine svoje, verujem da možemo biti još bolji. Time sam odgovorio i koliki je uspeh ta prednost u borbi za treće mesto, čeka nas velika utakmica u sredu gde ćemo imati priliku da protiv odlične ekipe Radničkog obezbedimo tu treću poziciju. Ako ne uspemo, imaćemo još prilika naravno, ali želeli bismo da ne čekamo“.

Kako stvari stoje, postoji prilika i da Topolčani ponove uspeh iz prošle sezone, kada su poneli titulu vicešampiona. Partizan je četiri boda ispred tima iz Bačke Topole, i moraće ozbiljno da popravi formu ukoliko ne želi da izgubi mesto u kvalifikacijama za elitno Uefino takmičenje.

„Što se tiče druge pozicije, Partizan ima prednost i sve je u njihovim rukama, a mi ćemo se kao i do sada boriti sportski da svaku utakmicu pobedimo, još četiri kola su ostala, pa da sumiramo sezonu i utiske“.

Pored činjenice da su dva puta savladali Partizan (uz jedan remi), sem Crvene zvezde, TSC još samo nije uspeo da pobedi kruševački Napredak (1:1, 0:0), čime je strateg Topolčana ostao i dalje bez pobede nad ekipama koje predvodi Vladimir Gaćinović. Prošle sezone je na sličan način tim iz Bačke Topole tim sa Jošanice, a onda su usledile dve ubedljive pobede.

„Napredak je možda neki Novi Pazar od prošle sezone, često se dešava da imate tim koji vam ne leži, a i momenti utakmica sigurno imaju svoj uticaj. Ipak, imaćemo priliku u poslednjem kolu da pokušamo da ih pobedimo“.

TSC (©MN Press)TSC (©MN Press)

Prošle sezone je TSC lansirao Petra Ratkova, te je mladi napadač ostvario milionski transfer u Salcburg. Luka Ilić je oživeo karijeru, da bi potom otišao u Trou da se tuče za opstanak u Ligi 2 Francuske. Bilo je tu još nekolicina pojedinaca, a ove sezone su ponovo Topolčani bacili u etar neke nove igrače. Aleksandar Ćirković blista ovog proleća i treći je na listi strelaca, Miloš Pantović se nameće kao ozbiljna mlada nada srpskog fudbala, daje golove i asistira. Odbrana tima iz Bačke Topole je druga najbolja u ligi, tim je samo dva puta gubio mečeve na strani, najmanje od svih u prvenstvu. Uz opasku nabraja sve Žarko Lazetić, da je to sada normalno i da se prethodne sezone svaki učinak njegovih igrača vrednovao više.

„Rezultati govore. Pogledajte brojke, broj datih i primljenih golova, učinke igrača, poziciju na tabeli, celokupan utisak koji kao tim ostavljamo. A, onda se igrači sami lansiraju. Jovanović i Đakovac imaju skoro iste brojke kao prošle sezone, ali to je sada normalno, Veljko Ilić ima 15 utakmica bez primljenog gola i to je isto normalno. Stojić drži konstantnost i napreduje, u odbrani smo ostali bez Stojkovića pa Ćalušića, ali su Krstić i Đorđević bili izvanredni, stasali su, kao mladi štoperi su neverovatno napredovali i imaju još prostora, i to je normalno sve postalo, a nije baš“.

Uz pomenute mlade igrače koji beleže odlične partije u TSC-u ove sezone, nabraja strateg Topolčana i neke iskusnije igrače, koji su takođe bitan šraf u njegovom timu. Prošle sezone je do titule vicešampiona Srbije tim predvodio Saša Jovanović kao najbolje ocenjeni igrač Mozzart Bet Superlige, dok se primera radi u redovima tima iz Bačke Topole u pobedi nad Partizanom zablistali „veterani“ Nemanja Petrović i Miloš Cvetković koji su prebacili 30 godina. Među deset najbolje ocenjenih fudbalera prvenstva je i defanzivni vezista Milan Radin, osvajač duple krune sa Partizanom 2016. godine.

„Petrović, Cvetković, Radin, Antonić su standardno dobri, Ćirković pokazuje evropski kvalitet, Pantović ima izvanrednu sezonu, Stanić se podigao iako su ga usporile povrede, Milosavljević, Vulić, Pejić, uloga Jorgića u svlačionici, Simića kada god je bio na golu, svako je imao svoju ulogu i odradio je vrhunski, zato smo u ovoj sjajnoj poziciji u kojoj se nalazimo. Igrali smo većinu utakmica sa dva, tri ili četiri bonusa, a tu smo gde jesmo. Igrači se sami lansiraju iz dobre timske igre, na nama iz stručnog štaba je da im pomognemo da igraju sa samopouzdanjem i budu najbolji što mogu“, naveo je Žarko Lazetić.


tagovi

Žarko LazetićTSC Bačka TopolaMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara