Šok u Madridu, Andora utrpala evropskom prvaku 107 poena, Dilan Enis ga dotukao! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 04.11.18. | 19:54

Prvi poraz u sezoni!

Real Madrid je doživeo prvi poraz u sezoni! I to kakav!

Košarkaši prvaka Evrope su na svom terenu izgubili od Andore 105:107 posle 13 vezanih pobeda u svim takmičenjima na početku sezone. Real je do sada gazio sve pred sobom i niko nije mogao da očekuje poraz na domaćem parketu od prosečnog prvoligaša koji je bio u seriji od četiri poraza u Endesa ligi, a ne pruža ni neke sjajne partije u Evrokupu gde se nalazi u grupi sa Crvenom zvezdom. Mnogi su se pitali ko će biti prvi tim sposoban da nanese poraz Kraljevićima, a odgovor na to pitanje je više nego iznenađujući.

Izabrane vesti

Andora je odigrala skoro savršenu partiju. Gosti su bili sjajni u šutu za tri poena, a maksimalno su koristili i defanzivne propuste šampiona. Čak sedmorica košarkaša Andore su imali dvocifren košgeterski učinak, a Andora je postala prvi tim u istoriji španske košarke koji je Realu dao 92 poena za tri četvrtine na njegovom parketu. Na kraju su utrpali 107 što je klupski rekord. Ali i drugi najgori defanzivni bilans Reala u istoriji. Samo je Valjadolid pre 25 godina uspeo da bude efilkasniji protiv Reala u Madridu – dao mu je tada 108 poena!

Andora je vodila skoro ceo meč, ali Real je održavao priključak. Gosti su pri kraju prve četvrtine imali prednost od devet razlike, Real je uspeo da se vrati i da povede poen razlike pred odlazak na poluvreme. Ali Andora je zablistala u trećem kvartalu, stigla do dvocifrene prednosti, vodila i 12 razlike... Real se i dalje nije predavao zahvaljujući sjajnom Džejsiju Kerolu i uspeo je da se opet vrati u igru. Posle trojke Vitalija na 32 sekunda pre kraja za 105:101, Kerol i Rejes su vezali po dva poena i doneli izjednačenje 25 sekundi pre kraja.

A onda Dilan Enis! Nekadašnji košarkaš Crvene zvezde je preuzeo odgovornost, probio Felipea Rejesa i položio za 107:105 tri sekunda pre kraja. Real nije uspeo da još jednom uzvrati...

Enis je meč završio sa 17 poena kao jedan od dvojice najefikasnijih Andorinih košarkaša. Za dva je šutirao 8/10, za tri 0/2, a penale 1/2 za 26 minuta na parketu. Isti broj poena je dao i Mikele Vitali. Vitington je dodao 16, Albisi 14, Jelinek, Šurma i Dijanj po 10 poena. Kod Reala je bistao Džejsi Kerol dsa 32 poena, Ljulj ga je pratio sa 17, a Tavares je dodao 12.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Dilan EnisAndora

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara