Veljko Popović (©srl.rs)
Veljko Popović (©srl.rs)

Biti ili ne biti za Partizan: Sa Zečevićem ili bez njega?

Vreme čitanja: 4min | pon. 29.04.24. | 06:54

Super rukometna liga Srbije: Crno-beli danas (19.00, Arena Sport 2) protiv Metaloplastike na Banjici žele da izbore majstoricu polufinala plej-ofa. Igranje kapitena kluba iz Humske pod znakom pitanja zbog preloma nosa pre devet dana

Ko će ne megdan Vojvodini u finalu plej-of rukometne Super lige Srbije? Da li ćemo gledati reprizu iz prošle godine i Partizan u borbi za pehar ili će Metaloplastika da izazove desetostrukog uzastopno šampiona koji je u dva meča tesno dobio Dinamo iz Pančevo? Šapčani su bližu jer vode sa 1:0 u seriji. Tim Đorđa Ćirkovića danas (19.00, Arena Sport 2) na Banjici pred svojim navijačima želi da se revanšira ekipi Vladana Matića za poraz (27:32) pre devet dana u gradu na Savi.

Partizan mnogo bolje igra kad ima huk s tribina, pa u Humskoj zovu Grobare da napune hram beogradskog rukometa do poslednjeg mesta. Kup Srbije je osvojen, sezona je uspešna, ali želi se i borba za titulu.

Izabrane vesti

Veliki problem za crno-bele je prelom nosa Nikole Zečevića u prvom meču. On je prethodnih dana trenirao sa ekipom, ali pitanje je da li će da izađe na parket. Ne sme da igra sa maskom. Bio bi to veliki hendikep za crno-bele da izađu na megdan Metaloplastici bez kapitena koji je ušao u formu ovog meseca posle duge pauze zbog operacije. Videlo se u Šapcu da su Beograđani pali kada je izašao iz igre levi/srednji bek kluba iz Humske, reprezentativac Srbije.

19.00: (1,90)Partizan (8,00) Metaloplastika (2,20)

Ukoliko Zečević ne bude bio spreman, u vatru će Nemanje Peštić i Nikola Kovačević koji su pali u formi u finišu šampionata. Tu je i iskusni Nemanja Obradović, uz organizatora igre Veljka Popovića.

Uroš Kojadinović broji poslednje dane u crno-belom dresu. Naredne sezone igraće za francuski Tuluz. Desni bek očekuje pobedu i poziva navijače da napune Banjicu.

Otišli smo u Šabac sa najvećim mogućim ambicijama, iako smo posle osvojenog Kupa bili emotivno ispražnjeni. Nažalost, svoje želje i zamisli nismo u potpunosti uspeli da prenesemo na teren. Sjajno smo igrali prvih 25 minuta, ali smo u drugom poluvremenu izgubili fokus, što nikako ne smemo sebi da dozvolimo u sutrašnjoj utakmici. Metaloplastika je imala više vremena da se pripremi, u drugom poluvremenu ih je sve više htelo i potpuno zasluženo je pobedila. Naravno da postoji pritisak pred drugi susret, ali treba da ga iskoristimo kao motiv da budemo maksimalno fokusirani. Mislim da smo favoriti u ovom dvomeču i da imamo veće domete od rivala. Povreda Zečevića nam jeste pokvarila planove, ali u plej-ofu svaki igrač mora biti spreman da doprinese timu. Smatram da i na klupi imamo vrlo kvalitetne pojedince, koji mogu da naprave razliku i podjednako pomognu ekipi“, istakao je reprezentativac Srbije.

U prvom meču mnogo problema Partizanu na crti je zadao pivotmen Uroš Pavlović.

Partizan je spletom okolnosti ostao bez dva važna beka u prvoj utakmici i to nam je olakšalo posao. Tokom prvog poluvremena smo se dosta mučili, ali nam je golman Arsić odbranama pomogao da održimo rezultatski priključak. Zečević im je mnogo nedostajao i u odbrani i u napadu. Pokušavali su da to nadomeste, ali nisu uspeli. Kada je Popović dobio crveni karton, presekli smo nekoliko lopti i kontrama došli do serije 5:0, koja je na kraju bila ključna za pobedu. Zečeviću želim brz oporavak i ja bih lično voleo da on bude spreman za utakmicu, jer je pravi borac i veoma ga cenim i poštujem. Igrači Partizana će sigurno biti mnogo agresivniji nego što su bili u Šapcu, tako da očekujem žustru borbu i mnogo bolji učinak Kojadinovića, koji u prvoj utakmici nije imao toliko zapaženu ulogu. U svakom slučaju, mislim da mi, zbog vođstva 1:0 u seriji, rasterećeniji ulazimo u ovaj duel“, rekao je Pavlović.

Ove sezone je 2:1 u pobedama za Metaoplastiku. Oba tima su slavili na svojim terenima.

Osim Arene Sport 2, meč Partizan – Metaloplstika možete da gledate i na You Tube kanalu Super rukometne lige Srbije.

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Romu na Olimpiku, Arsenal na Emirejtsu ili možda Marselj na Velodromu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------

SUPER RUKOMETNA LIGA SRBIJE, POLUFINALE PLEJ-OFA (DRUGE UTAKMICE)

Subota

Dinamo Pančevo – Vojvodina 25:27 (13:10), u seriji: 0:2

Ponedeljak

19.00: (1,90)Partizan (8,00) Metaloplastika (2,20), u seriji: 0:1

***igra se na dve dobijene utakmice

SUPER RUKOMETNA LIGA SRBIJE (Ž), POLUFINALE PLEJ-OFA (DRUGE UTAKMICE)

Petak

Železničar Inđija – Jagodina 22:21 (12:9), u seriji: 2:0

Subota

Medicinar – Crvena zvezda 27:35 (10:19), u seriji: 0:2

***igra se na dve dobijene


tagovi

RK PartizanMetaloplastikaRukometna superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara