""
""

Spisak Brazila za Argentinu! Stara garda Silva i Alves, vratio se Marselo, trojica Kineza, ispao Oskar

Vreme čitanja: 2min | pet. 21.10.16. | 16:22

Opet pozvani Kazemiro i Daglas Kosta

Brazil sa Titeom obećava. Posle neuspeha na Kopa Amerika, poetostruki šampiona sveta je imenovanjem iskusnog Titea na mesto selektora krenuo uzlaznom putanjom. Od njegovog dolaska na klupu, Selesao ima četiri pobede iz četiri meča u kvalifikacijama za Mundijal i gol-razliku 12:1. uz dopadljivu igru što je jako bitno u Brazilu.

Izabrane vesti

Tite je danas imenovao spisak brazilske reprezentacije od 24 igrača za koje računa u novembarskim kvalifikacionim duelima protiv Argentine (Belo Orizonte, 11. novembar) i Perua (Lima, 16. novembar).

Na Titeovom spisku nije bilo drastičnih rezova jer je već sklopio kostur tima koji pobeđuje, pa je i razumljivo zbog čega nije mnogo menjao.

Najveća vest je da se u reprezentaciju vraća Realov levi bek Marselo kojeg je prethodni selektor Dunga izopštio iz reprezentacije. Takođe, na spisku su opet Realov vezista Kazemiro i Bajernov ofanzivac Daglas Kosta. Ali to je i logičan korak s obzirom da su prethodne reprezentativne obaveze propustili zbog povreda, a pitanje da li će Kazemiro uspeti da se oporavi od povrede potkolenice do novembarskih utakmica.

Pozive su dobila i trojica igrača koji natsupaju za kineske klubove: štoper Žil, zadnji vezni Paulinjo i plejmejker Renato Augusto. Podsetimo, da je Tite na početku selektorskog mandata vratio u nacionalni tim Tijaga Silvu, a kapiten PSŽ-a je od tada redovan na spisku. Tu je i Juventusov veteran Dani Alves. Standradni su na spiskovima i Miranda, Filipe Luis i Markinjos.

Mesto u reprezentaciji nije zadržao Čelsijev vezista Oskar ali s obzirom na njegovu formu, to i nije neko iznenađenje.

Golmani: Alison (Roma), Aleks Muralja (Flamengo), Veverton (Atletiko Paranaense)
Odbrana: Žil (Šandong), Markinjos (PSŽ), Miranda (Inter), Rodrigo Kajo (Sao Paulo), Tijago Silva (PSG), Danijel Alves (Juventus), Fagner (Korintijans), Filipe Luis (Atletiko Madrid), Marselo (Real Madrid)
Vezni red: Kazemiro (Real Madrid), Fernandinjo (Mančester Siti), Žulijano (Zenit), Lukas Lima (Santos), Paulinjo (Guangžu), Filipe Koutinjo (Liverpul), Renato Augusto (Peking), Vilijan (Čelsi)
Napad: Roberto Firmino (Liverpul), Daglas Kosta (Bajern), Gabrijel Žezus (Palmeiras), Nejmar (Barselona). 

(FOTO: Actiomn images)


tagovi

Titereprezentativni fudbalReprezentacija BrazilaOskarMarseloJužna AmerikaBrazil

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara