"Silovit: Marko Ivović"
"Silovit: Marko Ivović"

Srbija obezbedila osminu finala: Finci lagano preslišani, derbi sa Rusima odlučuje o četvrtfinalu

Vreme čitanja: 1min | sub. 10.10.15. | 16:36

Za razliku od meča sa Slovačkom, gde su žestoko iskidali živce ljubiteljima odbojke u našoj zemlji, izabranici Nikole Grbića ovoga puta su prilično smirenom i organizovanom igrom iskoristili veliku razliku u kvalitetu i prilično lagano slomili otpor rivala - 3:0

Silovit: Marko Ivović

Odbojkašaka selekcija Srbije obezbedlila je plasman u osminu finala Evropskog prvenstva, pošto je u Busto Arsiciju sigurnom igrom ubedljivo savladala Finsku (3:0) i sutra će u okršaju sa Rusijom odlučivati o prvoj poziciji u grupi D, odnosno direktnom plasmanu u četvrtfinalu.

Izabrane vesti

Za razliku od meča sa Slovačkom, gde su žestoko iskidali živce ljubiteljima odbojke u našoj zemlji, izabranici Nikole Grbića ovoga puta su prilično smirenom i organizovanom igrom iskoristili veliku razliku u kvalitetu i prilično lagano slomili otpor rivala.

Srpski odbojkaši su slabašnom rivalu u prvom setu za 26 minuta igre dozvolili da osvoji 19 poena, dok su drugi meč skratili za dva minuta i rešili ga u svoju korist rezultatom 25:15.

U trećem setu nešto jači otpor rivala, ali nedovoljan da bi se ugrozio siguran trijumf Srbije. U samom finišu je proradio i blok naše selekcije, pa je set rutinski priveden kraju.

Kao i prvom meču u broju osvojenih poena (15) prednjačio je fantastični Aleksandar Atanasijević, dok je dugo po ovom segmentu prednjačio i odlični Marko Ivović, koji je osvojio 12 poena za naš nacionalni tim. Čak pet poena iz bloka osvojio je sjajni Srećko Lisinac.

Od 18 časova u grupi D se sastaju Slovačka i Rusija, gde je realno očekivati trijumf "baćuški". Sutrašnji derbi između Srbije i Rusije zakazan je za 18 časova, dok će se tri sata ranije sastati Finska i Slovačka.

(FOTO: MN press)


tagovi

OdbojkaNikola GrbićMuška odbojkaška reprezentacija SrbijeEvropsko prvenstvo u odbojci

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara