""
""

Supermarket

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.05.17. | 13:31

Darušafaka sledeće godine neće igrati u Evroligi, a to nosi konsekvence - najverovatniji odlazak trenera i vodećih igrača

Ukratko - Darušafaka je supermarket koji veliki evropski klubovi žele da isprazne ovog leta!

Ambiciozni projekat za ovu sezonu nije prošao kako je očekivano. Tim je pravljen za najviše domete, za Fajnal for Evrolige, ali je tim Dejvida Blata ispao u četvrtfinalu Evrolige od Real Madrida. 

Izabrane vesti

Ovaj klub bio je žedan uspeha i dobrog rezultata, ali će sledeće sezone igrati u Evrokupu, a ne u Evroligi (neće dobiti specijalnu pozivnicu), pa se nazire kraj celog projekta u ovom obliku. Trenutno je to klub za koji malo ko može sa sigurnošću da kaže kakva će biti njegova budućnost.

Najveći sponzor, kompanija Doguš, verovatno će promeniti brod i otići da podržava Fenerbahče koji je postao prvak Evrope. Ideja je da Fener uđe u istoriju evropske košarke na čelu sa Željkom Obradovićem.

Doguš će nastaviti da ulaže u Darušafaku, ali sa dosta manje novca. U skladu sa Evrokupom. A veliki klubovi se već spremaju za narednu sezonu Evrolige i u celoj ovoj priči vide priliku.

Recimo, Bredli Vonamejker je postao član druge postave Evrolige i razmišlja o odlasku u NBA ligu. Probaće da nađe dobar ugovor u SAD, a postoje već neke franšize koje ga žele - to su Bruklin Netsi i Nju Orleans Pelikansi. Ako ne ode u NBA, laka solucija koja se nameće je Fenerbahče koji bi da pojača perimetarske pozicije sa njim. Bilo bi čudo da ga gledamo u Evrokupu posle ovakve sezone.

Džejms Anderson će probati da se vrati u NBA (manje verovatno) ili da nađe ekipu u Evroligi gde će imati dobru ulogu. Takođe, Ante Žižić čeka da vidi šta će biti sa Bostonom, ali će najverovatnije tamo nastaviti karijeru. Takođe, teško je videti i Vila Klajburna u Evrokupu jer je odigrao zaista odličnu sezonu i neće mu biti teško da pronađe angažman koji će mu biti korak unapred u karijeri.

U klubu bi trebalo da ostanu Adrijen Moerman, Dairis Bertans, Luk Harangodi i Markus Sloter, dok bi neki igrači koji su bili u zapećku trebalo da dobiju veću ulogu. Takođe, Skoti Vilbekin je nedavno produžio ugovor na dve godine, pa je nejasno šta će sa njim biti.

Naravno, možda i najveće pitanje biće oko trenera - Dejvida Blata.

Čovek koji je pre tri godine vodio Klivlend verovatno se neće zadovoljiti sa činjenicom da će voditi tim u Evrokupu i da će mu veći deo ekipe otići. Zato stižu informacije da će Blat napustiti Darušafaku na kraju sezone.

Za sada se povezuje sa tri ekipe - Barselonom, Makabijem iz Tel Aviva i sa CSKA (verovatno najmanje realna opcija).

Kada je odlazak igrača u pitanju - sve zavisi od koliko će Darušafaka želeti da ima ozbiljan tim za narednu sezonu i koliko će ih Fenerbahče "usisati". Mada, deluje da će biti letnje rasprodaje u turskom supermarketu.

(FOTO: MN Press, Star Sport)


tagovi

Bredli VonamejkerDejvid BlatEvroligaEvropaFenerbahče BekoTurska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara