Dilon Bruks (Foto: AFP)
Dilon Bruks (Foto: AFP)

Bruks: Boban i ja stalno gledamo Evroligu

Vreme čitanja: 1min | pet. 03.05.24. | 14:26

"Oduvek sam želeo da dođem i pogledam utakmicu. Energija je neverovatna, ali je ritam sporiji nego u NBA"

Neočekivano lice je bilo prisutno u Pireju na četvrtom meču plej-ofa Evrolige između Olimpijakosa i Barselone. Kanadski reprezentativac i košarkaš Hjustona, Dilon Bruks, našao se među nešto više od 12.000 ljudi koji su uživali u okršaju između grčkog i španskog velikana, a posle meča koji je ubedljivo otišao na stranu pirejskih crveno-belih (92:58), objasnio je svoj dolazak u predgrađe Atine.

"Moj "brat" Naz Mitru-Long igra za Olimpijakos, tako da sam došao kako bi ga video. Oduvek sam želeo da dođem i pogledam utakmicu samo kako bih osetio atmosferu. Energija je neverovatna, a ja to obožavam pošto sam igrač koji se hrani njom. Volim energiju, navijače, istina je da je ritam sporiji nego u NBA, ali je svakako vrhunski nivo košarke.", pojasnio je Bruks.

Izabrane vesti

Vidi se da je dobro upoznat sa najvišim rangom evropske košarke koju redovno gleda i preko Bare.

"Mnogo mojih prijatelja igra Evroligu, tako da redovno gledam utakmice. Boban Marjanović je moj saigrač i on stalno gleda. Igrao je u Evropi pre NBA, drugačiji je to tip košarke."

Upitan je Bruks da li bi razmatrao da jednog dana igra na Starom kontinentu.

"Baš sam pričao sa Mitru-Longom o tome. Ne znam, da budem iskren. Nosi to sa sobom mnogo izazova, ali svakako je neverovatno što sam ovde.", zaključio je krilni centar koji je na prošlom Mundobasketu sa Kanadom osvojio bronzano odličje, a ovog leta ga očekuje nastup na Olimpijskim igrama u Parizu.


tagovi

Dilon BruksKK OlimpijakosBoban Marjanović

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara