Karlos Alkaras (Reuters)
Karlos Alkaras (Reuters)

Uvertira za Rolan Garos daleko slabija nego 2023: Alkaras propušta Rim

Vreme čitanja: 2min | pet. 03.05.24. | 14:36

Zbog problema sa podlakticom

Izgubio je Karlos Alkaras četvrtfinalni meč mastersa u Madridu i odmah nakon poraza od Andreja Rubljova, požalio se svom timu na bol u podlaktici. Ispostavilo se da je povreda dovoljno ozbiljna da Karlitosa udalji sa dolazećeg mastersa u Rimu koi će propustiti drugi put u poslednje tri godine.

Momak iz Mursije neće nastupiti u večnom gradu zbog povrede koja ga je nešto ranije ove sezone udaljila od igranja u Monte Karlu, odnosno Barseloni. Potvrdu da preskače Madrid, treći reket sveta dao je lično, putem društvenih mreža.

Izabrane vesti

"Osetio sam bol nakon igranja u Madridu, neprijatnost u ruci. Danas sam uradio neke testove i ispostavilo se da imam otok u pronator teresu (mišić podlaktice). To je posledica moje poslednje povrede. Nažalost, neću moći da igram u Rimu. Potrebno mi je da se odmorim i oporavim, kako bih bio spreman da igram u potpunosti bez bolova", napisao je Alkaras na svom tviter profilu.

Plan Španca i njegovog tima bio je da u utorak dođe u Rim, međutim, posle dijagnostikovanog mišićnog otoka, Alkaras neće rizikovati dodatno produbljivanje povrede i eventualno propuštanje Rolan Garosa. U Rimu će izgubiti samo 45 bodova pošto je prošle sezone dobacio do trećeg kola, dok na Rolan Garosu brani polufinale i 720 poena. Alkarasa zaključno sa Vimbldonom čeka paklen posao budući da brani ukupno 2.500 poena sa Frenč Opena, Kvinsa i Vimbldona.

Dakle, više od tri nedelje pauze napraviće Alkaras između poslednjeg odigranog takmičarskog meča protiv Rubljova i premijernog duela na dolazećem Rolan Garosu. Prošle sezone mnogi su ga favorizovali u Parizu ispred Novaka Đokovića, sada to neće biti slučaj.

Podsetimo da je Kariltos uvertiru za prošlosezonski Garos napravio sa četiri titule, dva masters i tri na zemljanoj podlozi, dok je ove sezone jedini pehar do sada podigao na betonu Indijan Velsa.


tagovi

Karlos Alkaras

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara