""
""

Titula i Evroliga na vidiku! Strazbur nosi „+4“ za Istanbul, ali Micov vodi Galatu ka uspehu!

Vreme čitanja: 1min | pet. 22.04.16. | 22:58

Luis Kembel i Žeremi Lelu u finišu utakmice napravili malu, ali možda i ključnu razliku pred revanš u Turskoj

Turska bi naredne sezone mogla da ima čak četiri predstavnika u Evroligi naredne sezone! Posle Fenerbahčea i Efesa koji već imaju desetogodišnje ugovore, te specijalne pozivnice koja će najverovatnije otići Darušafaki i košarkaši Galatasaraja vrlo su blizu dobijanja ulaznice za elitno takmičenje. Iako su prvi finalni okršaj Evrokupa sa Strazburom u Francuskoj izgubili sa četiri poena razlike (62:66), Galatasaraj će imati priliku da pred svojim navijačima u Istanbulu naredne srede dođe do evropske titule i direktnog plasmana u Evroligu.

Izabrane vesti

Da Galata pred revanš ima aktivan rezultat pobrinuo se srpski internacionalac Vladimir Micov sa 17 poena i pet skokova, ali i vrlo važnim poenima u poslednjim sekundama meča kojim je umanjio zaostatak na samo četiri koša. 

Interesantno, u prvih deset minuta meča viđeno je tek 15 poena, pošto je Galatasaraj imao minimalnu prednost (8:7). Ali, nije da su igrači dva tima igrali pakleno dobre odbrane, već jednostavno lopta nije želela u koš. 

Galatasaraj je u naredne dve deonice uspostavio kontrolu i praktično sve do polovine poslednjeg kvartala imao jednocifrenu prednost, koju su na kraju potpuno umanjili, a zatim rezultat preokrenuli Luis Kembel i Žeremi Lelu. Njih dvojica upravo su bili i najefikasniji igrači Strazbura sa 16, odnosno 11 poena, koliko je imao i Met Hauard. Kod Galatasaraja Blejk Šilb imao je 12 poena i osam uhvaćenih lopti. 

Revanš susret finala Evrokupa na programu je u sredu od 19 časova. 

(FOTO: MN Press)


tagovi

Vladimir MicovStrazburGalatasarajEvroligaEvrokupBlejk Šilb

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara