""
""

Trinkijeri, Delijo! Nemci zgazili Efes za Zvezdu!

Vreme čitanja: 2min | pet. 10.03.17. | 20:41

Iznenađujuća pobeda Brose Basketa – 87:68

Prošle sedmice, posle poraza u Beogradu, trener Bamberga Andrea Trinkijeri je rekao da će Crvena zvezda sigurno igrati četvrtfinale Evrolige. Možda je italijanski stručnjak znao nešto što mi ne znamo, a možda je verovao da može da ubije Efes u Istanbulu. Kako bilo nemački predstavnik je napravio veliku uslugu crveno-belima i u 25.kolu uzdignutih ruku napustio dvoranu Api Ipekči – 87:68

Gotovo senzacionalan ishod, ali ekipe Andree Trinkijerija je ruglu izvirnula atletske sposobnosti četa Velimira Perasovića. Domaćin je samo u prvoj četvrtini imao blagu prednost, ali onda je Brose uhvatio pod svoje papirnatog favoita. Tačnije bio je ovo meč na kojima se Nemcima vratilo za izgubljene mečeve na jednu loptu.

Izabrane vesti

Trinkijerijeva ekipa igrala je spartansku odbranu, a na drugoj strani je sipala trojke iz svih pozicija. Gotovo fascinantno deluje podatak da je Brose pogodio šest trojki iz sedam pokušaja  u prvom poluvremenu.  Kada nije htelo spolja – a to se retko dešavalo –Leon Radošević je popravljao. Hrvatski krilni centar totalno je poništio vrednost Grendžera i Hanikata, bio gotovo nepogrešiv u šutu za dva. Kako bilo Brose je serijom 16:0 došao do velike prednosti i igrače turskog predstavnika uvukao u nervozu. U drugoj i trećoj četvrtini Efes je postigao 22 poena...

Brose je bio skakački dominantan, a i Ertel  nije bio raspoložen za aisstencije.

Bez obzira na rezultat iz Madrida Efes će posle ovog kola ostati iza Crvene zvezde. Bio je ovo prvi poraz Pivara od 27.januara i duela protiv CSKA iz Moskve. Efes trenutno ima skor 13:12.

Najefikasniji u redovima domaćina bio je Čedi Osman sa 15 poena, dok su najbolji u četi iz Nemačke bili Meli i Radošević sa 16 poena.

EVROLIGA, 25. kolo:

Četvrtak:

CSKA - Galatasaraj 85:69

/De Kolo 22 - Micov 18/

Fenerbahče - Baskonija 74:79

/Bogdanović 26 - Larkin 19/

Žalgiris - Panatinaikos 64:58

/Vesterman 14 - Papas 13/

Makabi – Armani 92:82

/Rad 17 - Sanders 19/

Barselona - Uniks 70:62

/Perperoglu 13 - Antipov 12/

Petak

 Efes – Bamberg 68:87
/Osman 15 - Radošević i Meli 16/

20.45 Olimpijakos – Darušafaka

21.00 Real Madrid - Crvena zvezda

(FOTO: Starsport) 


tagovi

Andrea TrinkijeriDeni GrendžerEvroligaEvropaNemackaTurskaVelimir Perasovic

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara