""
""

U Torinu muk! Hrvati idu u Rio, Bogdanović i Šarić rastužili Italijane

Vreme čitanja: 2min | sub. 09.07.16. | 23:34

Ekipa Ace Petrovića zasluženo pobedila Azure u finalu kvalifikacionog olimpijskog turnira

Košarkaši Hrvatske igraće na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru! I to zasluženo. A Dario Šarić definitivno je potvrdio da ima srce šampiona i da je mnogo toga naučio od Dude Ivkovića u Efesu u prethodne dve sezone.

Izabrane vesti

Hrvatska je u finalu olimpijskog kvalifikacionog turnira u Torinu šokirala Italiju i posle produžetka slavila sa 84:78 (19:12, 20:22, 15:18, 16:18, 14:8)

Šarić je duel završio sa dabl dabl učinkom od 18 poena i čak 13 skokova. A možda značajnije od svega, uspeo je da zaustavi u odbrani gotovo svakog rivala kojeg je čuvao večeras.

Pobedu Hrvatske u penal završnici potvrdio je Bojan Bogdanović. NBA as je bio najefikasniji u hrvatskom timu sa 26 poena. Odlični su bili i Krunoslav Simon sa 21 i Darko Planinić sa 13 poena.

Kod Italijana najbolji je bio Marko Belineli sa 18 poena, a Điđi Datome i Danilo Galinari ubacili su po 12 poena.

Selekciji Hrvatske će ovo biti prve olimpijske igre od Pekinga i 2008. godine.

Hrvatska je imala meč loptu i 22 sekunde pre kraja regularnog toka, kada je Simon pogodio jedno od dva bacanja, pa je Nikolo Meli doneo produžetak Italiji.

Azuri su u najvećem delu utakmice jurili rezultat, delovalo je da su velika očekivanja navijača, odnosno pritisak javnosti doneli dosta problema domaćinu.

Ali, više od toga, Italijanima su muke zadavali Bogdanović i Šarić, kao i pomalo neočekivano, Planinić.

Bogdanović je u prvom poluvremenu bio veoma raspoložen, dok su u drugom Azuri uspeli nekako da ga zaustave boljom kolektivnom odbranom.
Kada je on stao, Hrvate su povukli Šarić i Planinić, mada je ova drugi u finišu meča promašio tri bacanja zaredom.

Meč u Torinu obeležio je i prekid od gotovo 20 minuta kada se pokvario semafor. Posle silnih peripetija, situacija je sređena pa je utakmica mogla da bude nastavljena.

(FOTO: MN Press)


tagovi

OI Rio 2016.Marko Belinelikošarkaška reprezentacija ItalijeKošarkaška reprezentacija HrvatskeItalijaHrvatskaEvropaEvroligaDario ŠarićDanilo GalinariBojan BogdanovićAco Petrović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara