""
""

Vatutin o socijalistima u FIBA i tome kako je Itudis počistio Zvezdu

Vreme čitanja: 2min | sre. 11.05.16. | 16:31

"FIBA mora da razume da ne može ciljeve da postigne pritiskom“, istakao je predsednik moskovskog CSKA

Jedan od najmoćnijih čelnika evropske košarke Andrej Vatutin nekoliko dana uoči Fajnal fora Evrolige u Berlinu rekao je da Svetska košarkaška federacija (FIBA) svojim predlozima o novim takmičenjima i ponašanjem pokušava da uvede neku vrstu socijalizma u ovaj sport.

Izabrane vesti

Prema njegovim rečima, radi se o ideji da svi klubovi imaju iste ili slične uslove.
“Evroliga je komercijalno takmičenje, a tokom prethodnih 15 godina potvrdilo je svoju vrednost. Postoji stalan ekonomski rast, kao i napredak u sportskom smislu. Prioritet Evrolige su veliki klubovi. Sa druge strane, uprkos svim najavima FIBA, njen predlog nije toliko atraktivan. Pogotovo, nakon što je potpisan višegodišnji ugovor sa kompanijom IMG vredan nekoliko stotina miliona evra. A FIBA mora da razume da ne može ciljeve da postigne pritiskom“, rekao je Vatutin za Eurohups.

Prvi čovek moskovskih Armejaca potvrdio je i da je klub blizu odluke da ponudi novi ugovor treneru Dimitrisu Itudisu.
“Generalno smo zadovoljni njegovim radom. I on je zainteresovan da ostane u Moskvi i pravi planove u vezi sa CSKA. Ove sezone je sa timom koji je manje ’fensi’ od prošlosezonskog došao do Fajnal fora. Čovek igra se jednim i po centrom, a u četvrtfinalu je počistio rivala. Dobili smo Zvezdu u Beogradu pred neprijateljski nastrojenom publikom. U Evropi niko ne pobeđuje samo na talenat. Stalno imate neke male bitke, pa smo se mi tako borili u Beogradu, Pireju, Madridu... Borili i pobedili. Nadam se da će isto biti i sada u Berlinu“, zaključio je Vatutin

Košarkaši CSKA u petak od 18 sati igraju protiv Himkija polufinalni meč na Fajnal foru u Berlinu.

(FOTO: Youtube printscreen)


tagovi

RusijaEvroligaCSKA MoskvaAndrej Vatutin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara