Vatutinova poruka igračima: Ako se plašite Spanulisa, ne možete da igrate Evroligu

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.11.18. | 14:01

Prvi čovek CSKA oštar

Pobeda nad Olimpijakosom u tesnoj završnici evropskog klasika odigranog u Moskvi ostavila je CSKA na savršenom učinku u Evroligi, ali nije toliko zadovoljila prvog čoveka kluba Andreja Vatutina.

Uprkos trijumfu, Vatutin je imao dozu kritike prema svojim igračima, a u centru pažnje bio je odnos prema Vasilisu Spanulisu. On je sinoć odigrao vrlo dobru partiju (16p, 6as, 3sk), ali nije uspeo da donese brejk pirejskim crveno-belima.
“Ako se (igrači) plaše Spanulisa, onda ne mogu da igraju u Evroligi. Spanulis se ne boji da igra u Evroligi. Utakmica je bila sjajna, ali ovako je uvek kada igramo protiv Olimpijakosa“, rekao je Vatutin u razgovoru za rusku novinsku agenciju Tas.

Izabrane vesti

Podsetimo, legendarni plejmejker je tokom godina nekoliko puta pobeđivao CSKA u najvažnijim utakmicama i praktično sam slomio Armiju u ona dva, Olimpijakosova pohoda na evropske titule 2012. i 2013. godine.
“Uz dužno poštovanje prema svim prethodnim rivalima, ali ovo je za nas bio prvi ozbiljni test u Evroligi, kao što smo i očekivali. Ovo je bio susret dostojan Fajnal-fora“.

Vatutin je ukazao i na probleme s kojim se suočio CSKA pre derbija s grčkim velikanom.
“Pobedili smo zahvaljujući navijačima i učinku celog tima. Čak i igrači koji su imali malu minutažu, poput Miše Kulagina i Andreja Voronceviča, dali su svoj doprinos pobedi. Dugo smo razgovarali pre utakmice, imali smo problem jer Nando de Kolo nije trenirao i nije mogao da igra (bio je bez poena prim. aut.). Dobili smo tešku utakmicu i činjenica da smo pobedili Dejvida Blata daje nam pozitivan znak“.

Foto: Star Sport


tagovi

CSKA MoskvaAndrej VatutinOlimpijakosVasilis Spanulis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara