""
""

Večiti derbi mogao bi da se pomeri za utorak, ali problem predstavlja Liga šampiona

Vreme čitanja: 2min | sre. 28.10.15. | 10:59

Crvena zvezda zatražila da se duel s najvećim rivalom odloži zbog ogromnog opterećenja...

Prvi ovosezonski košarkaški večiti derbi mogao bi da bude pomeren. Priča koja se pronela košarkaškim kuloarima otkriva da bi umesto ponedeljka od 21 čas, termin okršaja dva najveća srpska kluba mogao da bude utorak, ali put do ozvaničenja je dug i trnovit. 

Izabrane vesti

Mogućnost pomeranja utakmice pojavila se usled izuzetno gustog rasporeda koji je pred Crvenom zvezdom u narednim danima. Naime, crveno-beli u petak gostuju Himkiju u Podmoskovlju u okviru trećeg kola grupne faze Evrolige, a ekipa se u Srbiju vraća tek u subotu. Kako klubovi obično nemaju aktivnosti na dan povratka sa tako dugih putovanja, Dejan Radonjić bi praktično imao samo nedelju kako bi pripremio ekipu za duel sa Partizanom. 

Zbog toga je klub odlučio da uputi molbu za prebacivanje termina na utorak, ali sudeći prema aktuelnom stanju stvari, jako je teško da će uopšte biti bilo kakvog pomeranja. Kako saznaje MOZZART Sport, problem predstavljaju televizijska prava koja ima televizija Arena Sport iz razloga što se u utorak igraju utakmice četvrtog kola Lige šampiona. Time bi došlo do problema u programskoj šemi, a kako je elitno fudbalsko takmičenje izuzetno praćeno na kanalima regionalne televizije, pitanje je da li će biti prostora da se u utorak „uglavi“ i termin za jadransku košarku. 

Klub sa Malog Kalemegdana trenutno pokušava da pronađe idealno rešenje zajedno sa ljudima iz Partizana, čelnicima ABA lige i televizije Arena Sport.

Domaćin prvog derbija ove sezone trebalo bi da bude Crvena zvezda, a utakmica će se igrati u Pioniru.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Večiti derbiFK PartizanJadranska ligaFK Crvena zvezdaArena sport

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara