Karlos Alkaraz (Foto: AFP)
Karlos Alkaraz (Foto: AFP)

Alkaras bez graške znoja do osmine finala Madrida

Vreme čitanja: 1min | ned. 28.04.24. | 17:40

Branilac titule lako izašao na kraj sa Brazilcem Tijagom Sejbutom Vajldom kojeg je pobedio sa 6:3, 6:3

Nije se Karlos Alkaras pošteno oznojio, a prošao je do osmine finala mastersa u Madridu na kojem brani titulu. Španski teniser je za nešto više od sat vremena savladao Brazilca Tijaga Sejbuta Vajlda sa 2:0 u setovima (6:3, 6:3) i tako obezbedio megdan sa Jan Lenardom Štrufom kojeg je upravo lani savladao u borbi za trofej.

Biće to repriza prošlogodišnjeg finala koje je rešeno tek posle tri seta. Iskusni Nemac je specijalista za šljaku, a u prethodna dva kola je bez izgubljenog seta pobeđivao Jaumea Munara i Ugo Umbera. Još ubedljiviji je bio trenutno treći reket sveta koji polako hvata zalet za sezonu na šljaci i predstojeći Roland Garos i Olimpijske igre.

Izabrane vesti

Ukoliko prema očekivanjima uspešno preskoči i narednu prepreku, Alkaras bi u četvrtfinalu mogao da ide na sedmog nosioca Rusa Andreja Rubljova. Na drugoj strani žreba je njegov idol i zemljak Rafael Nadal tako da bi se dvojica miljenika domaće publike mogli susresti tek u finalu. Kakav bi to spektakl bio. Ali, otom potom.

Od ostalih rezultata treba spomenuti i trijumf Huberta Hurkača, devetog nosioca koji je sa 6:4, 7:6 (7:2) bio bolji od Danijela Altmajera iz Nemačke, dok je šokantnu eliminaciju doživeo 12. teniser na planeti Danac Holger Rune kojeg je savladao Talon Grikspur iz Holandije sa 2:1 (6:4, 4:6, 6:3).


tagovi

Karlos AlkarasATP MadridTenis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara