Bogoljub Marković (Foto: Mega)
Bogoljub Marković (Foto: Mega)

Dominacija juniora Mege: Zvezdu ostavili na minus 38 u finalu domaćeg prvenstva!

Vreme čitanja: 2min | ned. 28.04.24. | 18:16

Izabranici trenera Dragoljuba Avramovića deklasirali crveno-bele sa 122:84

Kada je reč o mlađim kategorijama, tu je godinama unazad Mega bez premca. Kako u domaćim, tako i regionalnim okvirima, a to su i potvrdili i ove sezone. Nakon što su pre samo deset dana uzeli četvrtu uzastopnu titulu u ABA ligi, danas su više nego ubedljivim trijumfom nad vršnjacima iz Crvene zvezde u finalu plej-ofa rezultatom 122:84 odbranili tron i u nacionalnom šampionatu.

Fajnal-ejt koji je u protekla tri dana bio održan u Sportskom centru "Dinamik" na Dorćolu je protekao u surovoj dominaciji izabranika trenera Dragoljuba Avramovića. Najpre su u četvrtfinalu lako izašli na kraj sa Borcem iz Zemuna (98:76), da bi u juče u polufinalu jednako sigurni bili i u sudaru sa domaćinom završnog turnira kojeg su savladali sa 96:76. Konačnu reč na fantastičan nastup dali su u borbi za tron u kojem su crveno-bele srušili sa skoro 40 poena razlike!

Izabrane vesti

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je sjajni centar Filip Jović koji je meč okončao sa 39 poena, deset skokova i tri asistencije za indeks 45! Momak iz Bijeljine već neko vreme dobija određene minute u prvom timu ekipe iz naselja Braće Jerković, a koliko je iznad svojih vršnjaka videlo se baš na ovom turniru.

Odmah uz njega je u poenterskom učinku bio Ognjen Srzentić sa 23 postignuta poena koji je poneo i zvanje MVP turnira, jedan manje je ubacio Bogoljub Marković uz 12 uhvaćenih lopti, dok je Andrej Mušicki brojao do 12 poena.

Kod Crvene zvezde, koja je do finala u dva tesna meča sa pola koša prednosti izbacila čačanski Borac i beogradski Radnički, je najbolji bio talentovani Andrej Kostić koji je u februaru ove godine debitovao za seniorski sastav na Kupu Radivoja Koraća u Nišu. On se zaustavio na 30 poena, dok je Stefan Marjanović dodao 14.


tagovi

juniori crvene zvezdejuniori Mega Leksa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara