"Dres iz 1991."
"Dres iz 1991."

Veliki je Junajted: Uprkos svemu, obara svetske rekorde u sponzorskim ugovorima

Vreme čitanja: 2min | sre. 07.05.14. | 10:04

Prema informacijama iz Engleske, Đavoli će potpisati ugovor sa Adidasom po kojem će dobijati 60 miliona funti godišnje

Dres iz 1991.

Prethodni period bio je veoma turoban za Mančester Junajted - od letošnjeg odlaska ser Aleksa Fergusona sve je krenulo nizbrdo, pa su Crveni đavoli doživeli da se grčevito bore za 6. poziciju, koja vodi u Ligu Evrope, što je do skora bilo nezamislivo.

Izabrane vesti

Uprkos svemu tome, veličina kluba nikad nije dovedena u pitanje, pa je Junajted, kako javlja Dejli Mejl, na putu da obori svetski rekord u sponzorskom ugovoru s dobavljačem sportske opreme!

Kako pišu Englezi, Mančester je u pregovorima sa nemačkim gigantom Adidasom, a dogovor bi vrlo brzo trebalo da bude postignut, i po njemu će slavni engleski klub dobijati 60 miliona funti po sezoni, ili oko 73 miliona evra. Primera radi, Arsenal je nedavno potpisao sjajan ugovor s Pumom po kojem će dobijati upola manje - 30 miliona funti godišnje.

Inače, Junajtedu leta 2015. godine ističe destogodišnji ugovor s Najkijem, vredan ukupno 300 miliona funti, a isti izvor navodi da su Amerikanci želeli da nastave saradnju, i da dupliraju svoja davanja klubu s Old Traforda, ali su u poslednje vreme počeli da oklevaju, verovatno zbog lošijih rezultata Đavola, što će iskoristiti Adidas.

Mančester Junajted je nosio Adidasove dresove 12 godina - od 1980. do 1992, a upravo s kraja ove saradnje datira ovaj zanimljiv dres koji možete videti na slici.

Na kraju, jedna od prednosti Adidasa je i to što su čelnici ove kompanije spremni da pristanu da Junajted ima slobodu da pronađe drugog partnera za modni brend, a to će verovatno biti japanski Uniklo (Uniqlo), koji je postao globalno poznat po sklapanju saradnje s Novakom Đokovićem.

(Foto: Action Images)


tagovi

Premijer ligaEvropaEngleskadresoviAdidas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara