""
""

Voker stigao u Siti - može li da se nosi sa etiketom najskupljeg defanzivca?

Vreme čitanja: 2min | pet. 14.07.17. | 17:35

Pep Gvardiola imaće ozbiljan zadatak da pripremi Vokera za teret koji će morati da ponese

Mančester Siti obara rekorde - Kajl Voker potpisao je petogodišnji ugovor sa Građanima, a sa obeštećenjem od 57.000.000 evra koje sleduje Totenhemu, postao je najskuplji defanzivac u istoriji. A drugu godinu zaredom Pep Gvardiola je oborio rekord na tom polju, pošto je prošlog leta promovisao i Džona Stounsa.

Izabrane vesti

Na pomenutu sumu valja dodati još 3.500.000 evropskih novčanica koje bi londonski Pevci trebalo da zarade na ime bonusa u budućnosti.

Novi desni bek Sitija izabrao je dres sa brojem dva. Voker je tako postao treće pojačanje Građana u letnjem prelaznom roku, a prethodno su stigli Bernardo Silva iz Monaka i Ederson iz Benfike.
“Oduševljen sam zbog dolaska u Siti. Gvardiola je jedan od najbolji trenera na svetu i može da mi pomogne da podignem igru na još viši nivo“, rekao je Voker u prvoj izjavi za sajt Mančester Sitija.

Voker, doduše, nije bio prvi Gvardiolin pik za mesto uz desnu aut-liniju, jer je ovaj tražio Danija Alvesa iz Juventusa. S obzirom da je Brazilac ipak odabrao Pari Sen Žermern, Siti je morao da pronađe alternativu.

I pronašao ju je zaista ekspresno u fudbaleru Totenhema koji je do sada upisao 27 nastupa za reprezentaciju Engleske.
“Ovo je novo poglavlje u mojoj karijeri i zaista sam spreman mnogo da učim. Imam dovoljno godina, verovatno sam na vrhuncu karijere. Nisam još ima detaljan razgovor sa Gvardiolom, ali se radujem tome. On smatra da ću dobro da se uklopim. Obojica nam je zajedničko to što hoćemo da osvajamo trofeje. Ovo je veliki klub, sa odličnom ekipom i spremni smo za borbu“, poručio je Voker.

Ovaj momak karijeru je počeo u Šefild Junajtedu, odakle je 2009. godine stigao u Totenhem, ali mu je bilo potrebno vreme kako bi se izborio za status prvotimca. Najpre je morao da ide na pozajmice u Kvins Park Rendžers i Aston Vilu.

Nema dileme da će etiketa najskupljeg defanzivca na svetu koja mu je zalepljena na leđa biti ozbiljan ispit zrelosti za njega, ali i da je Gvardiola jedan od onih stručnjaka koji mogu da ga pripreme za to iskušenje.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Kajl VokerMančester SitiPremijer liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara