Zeno Debast (©Reuters)
Zeno Debast (©Reuters)

Amorimovo prvo pojačanje za Ligu šampiona: Najtalentovaniji štoper Belgije za 18.000.000

Vreme čitanja: 2min | čet. 09.05.24. | 14:11

Zeno Debast na pragu velikog transfera

Ruben Amorim će verovato ostati, jer nijedan klub – a mnogo je zainteresovanih čak i među najvećima – za sada nije spreman da plati obeštećenje od 20.000.000 evra. Prioritetni cilj ovog leta zato će biti da se zadrži Viktor Đekereš čiji su golovi Sportingu doneli 20. titulu prvaka Portugalije. Ali u međuvremenu lisabonski klub radi i na pojačanjima za povratničku sezonu u Ligi šampiona i čini se da je prvu bombu već ugovorio.

Portugalski mediji listom navode da je Sporting ugovorio dolazak Anderlehtovog Zena Debasta, najtalenotvanijeg štopera Belgije o čemu svedoči i šest utakmica u državnom timu.

Izabrane vesti

Debast je za Anderleht debitovao kao 17-godišnjak, sada već ima zavidan broj utakmica iza sebe, a to će se naravno odraziti i na njegovu cenu. Prema A Boli, transfer će koštati između 16.000.000 i 18.000.000 evra što će 20-godišnjeg štopera svrstati na treće mesto liste najskupljih pojačanja Sportinga.

Najskuplji je bio baš Đekereš (21.000.000), a skuplji još samo aktuelni zadnji vezni Morten Hjulmand, doveden prošlog leta za 19.500.000 evra.

Za Debasta je već spreman ugovor na pet sezona u koji će biti ubačena i izlazna klauzula u visini od 80.000.000 evra, čisto da se klub zaštiti neželjenih udvarača. A znamo koliko su fudbaleri portugalskih klubova cenjeni u današnjem fudbalu.

Zato je Debast i izabrao Sporting, iako je mogao i u druge klubove, hteo ga je Juventus, pa Ajntraht iz Franfkurta, na kraju i Vest Hem. Sporting je ipak bio najkonkretniji, jer nije želeo da čeka Evropsko prvenstvo i da mu cena eventualno skoči. S tim da će sada morati i da proda nekog što štopera.

Sebastijan Koates sigurno ostaje, ugovor će produžiti I Eduardo Kvarežma, pa bi stadion Žoao Alvalade mogao da napusti neko iz trija Neto, Džeri Sen Žuste, Usman Diomande. Sen Žustea bi rado uzeo PSV, dok Diomandea gleda i Njukasl, iako je sasvim jasno da neće platiti pomenutih 80.000.000 evra, a baš je ta klauzula postojeća i u ugovora fudbalera iz Obale Slonovače.

Sa tim novcem, Sporting će pokušati da sačuvao svog šestog štopera (igraju sa trojicom pozadi), Gonsala Inasija, koga Amorim smatra nedodrljivim. 



tagovi

Zeno DebastLetnji prelazni rok 2024Sporting LisabonAnderleht

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara