Željko o najvećem pritisku pred Fajnal for: Razmišljam gde da izvedem Šarasa uveče

Vreme čitanja: 3min | čet. 17.05.18. | 15:45

"Od petka ujutru fokus je samo na utakmici", kaže legendarni stručnjak

Željko Obradović u svojoj zemlji, u svom Beogradu, na završnici Evrolige. Sa željom da se dokopa Desime (desetog pehara evropskog šampiona), čime bi postao jedini košarkaški radnik sa dvocifrenim brojem šampionskih kruna u Evroligi, jednim više od madridskog Reala!

Legendarni Žoc dočekan je uz ovacije i želje da ostvari jedinstven poduhvat u svetu košarke i tako zaista postane besmrtan, iako i sada to jeste zbog svega što je učinio na svim frontovima.

Izabrane vesti

Fenerbahče osvaja F4 Evrolige - kvota 3,10!

Ipak, govoreći o tome da li bi dodatni pritisak za njega moglo da predstavlja to što je Fenerbahče prema mišljenju kritičara prvi favorit za titulu i što se od njega očekuje da u svojoj zemlji postane šampion, dao je šaljiv odgovor kojim je nasmejao sve prisutne na Kalemegdanu.
„Priča o pritisku na mojim leđima počela je verovatno još i posle Fajnal fora u Istanbulu. Najveći pritisak za mene u ovom trenutku je gde ću večeras Šarunasa i Jankunasa da izvedem. Već smo počeli s druženjem sinoć. Nije lako, oni su mlađi i pokušaće to da iskoriste. Šaras će ponovo hteti da izađe večeras. Svi igraju na svoje karte, kaže u šaljivom tonu Željko Obradović.

Konstatovao je da će imati „domaćinske“ obaveze prema svojim rivalima u polufinalu, a onda je prešao na priču u ozbiljnijem tonu.
„Malo šale nije na odmet. Meni je najveća sreća što sam u Beogradu i što imamo vremena da budemo nekoliko dana ovde, kako god da bude. Naravno, još mi je draže što će to biti s nekim ljudima s kojima sam delio mnogo toga“, zastao je na trenutak Obradović i otkrio:
„Pre svega mislim na Šarunasa, sa kojim sam veliki prijatelj i mnogo mi je drago zbog njega što je napravio ono za šta ja nisam imao sumnju otkako je ušao u trenerske vode. Pokazao je da je vrhunski trener, doveo je Žalgiris do F4 i želeo bih od srca da mu čestitam na uspehu i fantastičnim igrama“.

Žalgiris osvaja F4 Evrolige - kvota 12,00

Poznato je da je Šarunas košarku naučio najviše od Željka, zbog toga nas je interesovalo da li će Žalgiris moći da ugrozi Fenerbahče na Obradovićev način?
„Može, naravno da može. Biće mnogo teška utakmica za oba tima. Žalgiris je takva ekipa da u svakom trenutku tačno zna kako da se ponaša na terenu. Šaras ima fantastičnu postavku odbrane i napada, zato ćemo morati da igramo s velikom dozom koncentracije ukoliko želimo da se plasiramo u finale“.

Real Madrid osvaja F4 Evrolige - kvota 4,50

 

Poznato je da su svi treneri na predstojećem Fajnal foru Željkovi učenici. Sa Šarunasom je sarađivao u Panatinaikosu, u zalasku karijere legendarnog Litvanca, sa kojim je osvojio jednu od devet evropskih titula. Pablo Laso je bio Željkov igrač u Realu, dok je sa Dimitrisom Itudisom stvorio veliko prijateljstvo tokom više od decenije saradnje u Panatinaikosu, posle čega su postali i kumovi.
„Posebno mi je drago zbog toga, to je ono što sam i rekao već - drago mi je što sam ovde sa ljudima sa kojima sam delio mnogo toga u prošlosti. Drago mi je što smo ovde svi zajedno, što možemo da se družimo i da provedemo neko vreme zajedno. Čestitam svima i valjalo bi da se u budućnosti to ponovi“.

CSKA osvaja F4 Evrolige - kvota 2,40

Pošto je svoj na svome, jasno je da Željko ima mnogo obaveza i van posla, što ponekad ume da bude opterećenje.
„Kada su prijatelji u pitanju, uvek sam spreman na neke stvari. Nije prvi put da se to dešava. Ali, recimo, od petka pre podne biće malo drugačije, koncentracija samo na utakmici“.

Željko je ponovio koliko je značajno što je Beograd dobio organizaciju Fajnal fora.
„O tome je govorio i Đordi Bertomeu. Beograd i Srbija su mnogo dali košarci, od trenera do igrača, za evropsku i svetsku košarku. Beograd je ovo zaslužio. Nadam se da će ljudi osetiti gostoprimstvo i toplinu Beograda i Srbije i da će se gosti osetiti lepo. Nadam se da će sve biti kako treba, posebno u Areni“.

Piše: Nikola STOJKOVIĆ
Foto: Star Sport


tagovi

Željko ObradovićŠarunas JasikevičijusFajnal for Beograd 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara