""
""

Zvezda ima čemu da se nada, Evroliga neće još dugo čekati Cibonu

Vreme čitanja: 1min | ned. 18.05.14. | 08:54

"Ako ne ispune uslove, neće igrati", poručio Đordi Bartomeu

Kako stvari trenutno stoje najtrofejniji hrvatski klub Cibona ne uspeva da ispliva iz finansijskih problema i postioji mogućnost da ne dobije licencu za Evroligu naredne sezone. Ova informacija svakako najviše interesuje Crvenu zvezdu, kja bi u tom slučaju mogla direktno da se plasira u elitno takmičenje.

Prvi čovek Evroligi Đordi Bartomeu rekao je u subotu na radnom doručku sa dvadesetak novinara da su Zagrepčani u nezavidnoj situaciji, te da se do kraja sezone neće znati da li oni mogu da ispune uslove.

Izabrane vesti

"Cibona je u izuzetno teškoj finansijskoj situaciji. Nećemo do kraja sezone znati da li će ispuniti uslove za Evroligu, ali sigurno nećemo čekati poslednji momenat i kraj juna. Stalno razgovaramo sa njima. Još prošle godine smo razgovarali. Očekujemo da pokušaju da reše te probleme. Ako ne ispune uslove, neće igrati", izjavio je Bartomeu a prenosi specijalni izveštač Večernjih novosti iz Milana. 

Predsednik takmičenja najavio je i određene promenu u načinu licenciranja klubova...

"Predložićemo najvišim telima Lige da se ubuduće B licence dele nacionalnim, odnosno regionalnim takmičenjima, pa, tako, ubuduće ekipe iz jedne države neće zavisiti od rezultata ekipa iz drugih država, kao što je to bilo do sada".

Bartomeu je takođe najavio da u skorije vreme neće biti povećanja broja učesnika, kao i da će fajnal-for istati kruna sezone.

(foto: Action Images)


tagovi

EvroligaFK Crvena zvezdaĐordi Bartomeu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara