""
""

Zvezda u Subotici nije dala gol tri i po godine!

Vreme čitanja: 2min | čet. 03.04.14. | 22:04

"Tradicije i postoje da bi se rušile, pa tako verujem da će ova koja je loša po nas pasti u subotu. Spartak ima tvrdu i organizovanu ekipu, koja će sigurno protiv nas pokušati da prekine seriju mečeva bez pobede. Ali, mi se pitamo. Neće se bilo ko "vaditi" na Zvezdi, pa ni Spartak", poručuje bivši vezista Golubova, a sada prvotimac crveno-belih Aleksandar Kovačević

Mnogi smatraju da bi ovaj vikend mogao da bude presudan kada je u pitanju borba za šampionski trofej u Jelen Superligi, pošto Spartak i Vojvodina spadaju u timove koji baš ne leže Crvenoj zvezdi i Partizanu.

Poslednja dva duela na severu Bačke crveno-beli su ubedljivo izgubili, a jedan od najboljih aktera pomenute utakmice bio je Aleksandar Kovačević.
"I tada je Zvezda bila moj klub, jer je volim otkad znam za sebe. Ali, šta da se radi, takav je život fudbalskog profesionalca... Tada sam bio član Spartaka i moje je bilo da dam sve od sebe, bez obzira na to ko je rival. Tako je i sad kad sam ponovo u svojoj kući. Uvek idem na pobedu, pa igrao protiv Spartaka, Partizana ili nekog trećeg. Učiniću sve da Zvezdi sada vratim ta tri boda koja je prošle sezone izgubila u Subotici", kaže Kovačević za Novosti.

Izabrane vesti

Mladi reprezentativac svestan je šta čeka Zvezdu u Subotici.
"Oni žive za velike utakmice! Kad dolazi Zvezda svi se dignu na noge, i klub i grad, a ekipa uvek dobije posebnu motivaciju. Znaju i moji saigrači da nas čeka teško gostovanje, ali na prvom mestu treba da mislimo o našoj igri, jer ako uđemo u meč kako treba, kao što smo to uradili protiv Voždovca, biće sve kako treba. U suprotnom, imaćemo veliki problem."

Kad govori o bivšim saigračima Kovačević u prvi plan izdvaja one koji su Zvezdu skupo koštali u prethodnim duelima - veziste Torbicu i Novakovića.
"Oni su glavna snaga Spartaka i očekujem ih na sredini terena. Neće imati mnogo prostora da se razmahnu. Tu je i napadač Nosković koji ima odličan osećaj za gol i predstavljaće opasnost, a treba paziti i na Andreja Mrkelu koji se izdvaja brzinom."

Zvezda nije postigla gol u Subotici još od 28. novembra 2010. godine, kada je slavila sa 2:1 nakon preokteta. U naredna dva meča crveno-beli su na Gradskom stadionu poraženi sa 2:0 i 3:0.
"Tradicije i postoje da bi se rušile, pa tako verujem da će ova koja je loša po nas pasti u subotu. Spartak ima tvrdu i organizovanu ekipu, koja će sigurno protiv nas pokušati da prekine seriju mečeva bez pobede. Ali, mi se pitamo. Neće se bilo ko „vaditi“ na Zvezdi, pa ni Spartak", uveren je Kovačević u još jedan uspeh crveno-belih.

Utakmica između Spartaka i Crvene zvezde igra se u subotu od 15.30 uz dieketan prenos na TV Arenasport 1.

(FOTO: MN press)


tagovi

SuperligaSrbijaFK Crvena zvezdaAleksandar Kovačević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara