Fudbaleri Zamaleka i Al Ahlija tokom finala Kupa Egipta (©Reuters)
Fudbaleri Zamaleka i Al Ahlija tokom finala Kupa Egipta (©Reuters)

AFRIKA: Egipćani u borbi za titulu, Al Ahli gubi korak za fenomenalnim Zamalekom i Piramidsima

Vreme čitanja: 3min | ned. 24.07.22. | 08:34

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Kvalifikacije za prvenstvo Afrike)

Počelo je nadmetanje u kvalifikacijama za ono manje važno takmičenje reprezentacija sa Crnog kontinenta. U pitanje je prvenstvo koje igraju fudbaleri isključivo iz domaćih šampionata. U toku je prvo od dva kola kvalifikacija, a za razliku od pojedinih selekcija Liberija i Senegal nisu povlašćene. Igra se sa dvomečima, dakle očekuje nas kroz šest dana i revanš u Senegalu, a bolji posle 180 minuta fudbala u finalnoj rundi će igrati protiv Gvineje, koja se direktno plasirala tamo.

AL AHLI – EL GUNA, 18.30

(Fudbal, Egipat 1)

Šta se dešava sa najtrofejnijom afričkom ekipom? Al Ahli je sve najvažnije utakmice ove sezone izgubio. Poražen je prvo u finalu Lige šampiona od Vidad Kazablanke, posle toga je ostavku podneo trofejni stručnjak Pitso Mosimane, a bez njega Crveni đavoli nikako d ase konsoliduju. Poslednja dva meča bili su porazi, u prvenstvu glatko od direktnog konkurenta za titulu Piramidsa (2:0), a zatim i u finalu Kupa Egipta pre tri dana od Zamaleka (2:1). Al Ahli u ligi ima samo jednu pobedu na poslednja četiri meča, teško će do titule tim tempom jer ima trenutno devet bodova manje od lidera Zamaleka. Doduše, odigrao je i dva meča manje. Sa njima može taman da prestigne Piramidse, koji imaju pet poena više. Današnji rival Al Ahlija je neugodan, El Guna se bori za opstanak, ali je vezala tri meča bez poraza (dva remija i pobeda). Poslednja četiri susreta ova dva tima završena su nerešenim rezultatom.

ISMAILI – PIRAMIDS, 18.30

(Fudbal, Egipat 1)

Ogroman korak u borbi za istorijsku titulu napravio je Piramids u prošlom kolu, kada je savladao Al Ahli sa 2:0. Posebno hrabri lakoća kojom su Piramide došle do pobede, potpuno su nadigrale vicešampiona Afrike. Bio je to šesti njihov meč bez poraza (četiri pobede i dva remija), pa se sada okreću u potpunosti lideru Zamaleku, za kojim kaskaju četiri boda. Do kraja prvenstva Piramidsima je ostalo devet kola, dovoljno vremena da se dođe do vrha, ali moraju da se dobijaju ove male utakmice. Poput Ismailija, tima od kojeg Piramidsi nisu izgubili nijednom na poslednjih sedam susreta. U prvoj polusezoni savladali su ga sa 1:0. Ismaili je doduše u usponu forme, vezeo je dve pobede...

ZAMALEK – SMUHA, 21.00

(Fudbal, Egipat 1)

Od druge polovine maja Zamalek igra savršeno. Kao da je odlazak Mosimanea iz Al Ahlija dao vetar u leđa Belim vitezovima, koji su od poslednjih devet utakmica trijumfovali na osam! Samo su se sa gostovanja Al Ahliju sredinom juna vratili sa više nego dovoljnim bodom – 2:2. Od tada četiri vezana trijumfa u prvenstvu, zatim pre tri dana je osvojen i Kup Egipta za prošlu sezonu, pa sada sa puno samopouzdanja Zamalek dočekuje petoplasiranu Smuhu. Gosti su s druge strane u padu forme, vezali su dva poraza i tako značajno pokvarili sebi šanse da se domognu četvrtog mesta i Kupa konfederacija. Smuha je u februaru, u prvoj polusezoni, savladala Zamalek sa 2:0 i tako prekinula rivalu niz od tri uzastopna trijumfa u direktnim susretima.



tagovi

AfrikaEgipat 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara