Hansi Flik (©Reuters)
Hansi Flik (©Reuters)

Hansi se vraća kući! Flik pregovara o povratku u Bajern

Vreme čitanja: 2min | pet. 10.05.24. | 18:54

Trenutno ubedljivo najjači kandidat

Bio je pet godina fudbaler Bajerna. Bio je pomoćni, pa glavni trener Bajerna. Zato i nije neko iznenađenje što je Hansi Flik vrlo blizu povratka „kući“ – na klupu Bajerna.

Nemački Skaj je objavio, a novinarski insajderi potvrdili, da čelnici Bajerna i Hansi Flik pregovaraju o tome da preuzme kormilo prvog tima na kraju sezone, kada sa klupe ustane Tomas Tuhel.

Izabrane vesti

Dugo već Flikovo ime kruži fudbalskom čaršijom na toj čuvenoj listi kandidata za novog trenera minhenskog kluba, koja je iz dana u dan sve kraća. Kao u nekom crtanom filmu, morali su čelnici nemačkog giganta da precrtaju brojna imena dok nisu tu negde pri dnu liste došli do starog dobrog Hansija.

Pošteno je reći da je i Flik bacao pogled na drugu stranu. Otkako je u februaru Ćavi najavio odlazak iz Barselone, nemački stručnjak je figurirao za jednog od najjačih kandidata za njegovog naslednika. Mediji su danima pisali da je čak počeo da uzima časove španskog jezika.

A, onda se i na „Nou Kampu“ desio veleobrt, Ćavija su ubedili da ostane. Ili je zasada tako, pošto mu se klupa ponovo zadrmala posle poraza od Đirone, nakon kojeg je predsedniku Laporti para krenula na uši.

Uglavnom, Flik je shvatio da od Barselone neće biti ništa i tako, dve razočarane strane su se srele i počele pregovore. Ima Bajern, navodno, još neke opcije, ali koliko se ispromašivao ovog proleća, teško je i zamisliti da je još neko „jako“ ime ostalo na tom spisku kandidata.

Prva runda pregovora je trajala nekoliko sati i navodno su obe strane zadovoljne kako to sve izgleda. Flik je kao trener Bajerna osvojio sve što se osvojiti moglo: Ligu šampiona, Svetsko klupsko prvenstvo, Bundesligu (dva puta), Kup Nemačke, Superkup Nemačke, Superkup Evrope.

U aprilu 2021. je objavio da će napustiti Bajern na kraju sezone zbog želje da bude selektor Nemačke. A, tamo se žestoko slupao sa samo 12 pobeda u 25 utakmica i ispadanjem u grupi na Svetskom prvenstvu u Kataru.


tagovi

Hansi FlikBajern MinhenBundesliga

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara