Fudbaleri Esperansa (©Reuters)
Fudbaleri Esperansa (©Reuters)

AFRIKA: Imperativ za Esperans, borba za opstanak u Maroku i Nigeriji

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.06.22. | 08:52

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Etiopija 1)

Domaćin je na 13. mestu u šampionatu Etioopije, dok je Sebeta najgori tim u ligi, sa samo bodom u poslednja tri kola. Domaćin je bez pobede 10 mečeva. U prvom delu sezone, Adis Ababa je slavila protiv Sebete sa 5:1.

KANO PILARS – DAKADA, 17.00

(Fudbal, Nigerija 1)

Četiri kola pre kraja šampionata Nigerije, Kano je na pretposlednjem mestu sa bodom manje od Nigera, koji je na prvom mestu iznad zone ispadanja. Pobeda je imperativ za domaćina. Dakada je takođe na poziciji koja vodi u niži rang, ali je tim u sjajnoj formi, sakupio je 10 bodova u poslednje četiri utakmice. Dakada je dobila narednog rivala sa 1:0.

ASEK MIMOZAS – AKADEMIJA DE FAD, 18.00

(Fudbal, Obale Slonovače 1)

Asek Mimozas grabi ka titulu u šampinatu Obale Slonovače. Ima 12 bodova više od Sportinga i meč manje. Akademija de Fad je u donjem delu tabele, ali je u odličnoj seriji, ima četiri vezana trijumfa. Lider je dobio današnjeg rivala sa 4:1 u prvom delu šampionata. Pre nešto više od mesec dana, najbolji klub Tunisa prethodnih godina je dobio Sahel na svom terenu sa 1:0.

SIMBA – MTIBVA ŠUGAR, 18.00

(Fudbal, Tanzanija 1)

Simba je ove sezone predala krunu Jang Afrikansu. Ima dve pobede u nizu, a meč protiv Mtibve nema rezultatskog značaja. Gosti nisu obezbedili opstanak, imaju tri boda više od Ruvu Šutinga, ali i meč više. U prvom delu šampionata nije bilo golova.

SAHEL – ESPERANS, 18.00

(Fudbal, Tunis 1, plej-of)

Ove sezone Esperans ima velikog rivala u Tunisu za titulu. U pitanju je Monastiru koji je trenutno lider. Šampion bi u slučaju pobede opet izbio na prvo mesto. Trenutno, Esperans ima bod manje, ali i meč manje, a forma je u padu, samo jedna pobeda u prethodna tri kola. Sahel je na petoj poziciji u plej-ofu.

MULADIJA – RAPID OUD ZEM, 20.15

(Fudbal, Maroko 1)

Muladija je na 14. mestu, sa dva boda više od Jusufije, tima koji je na mestu koje vodi u niži rang. Rapid je “fenjeraš” i crno mu se piše, ovo je je poslednja šansa da se uključi u borbu za ostanak u najboljoj ligi Maroka. Muladija je bez poraza četiri kola, ima tri remija u nizu. Rapid je slavio sa 1:0 u prvom delu šampionata.


tagovi

Afrikasportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara