Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

AFRIKA: Keramika Kleopatra je mačka u džaku, na duelima Al Itihada i Enpija retko bude više golova

Vreme čitanja: 2min | uto. 26.07.22. | 08:44

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Egipat 1)

Od ulaska Istern Kompanija u elitno društvo ove sezone, tri puta je odmeravao snage sa Al Masrijem. I sve smo videli… Prvo je u januaru u Liga kupu Egipta Istern Kompani bio bolji sa 2:1, potom su u februaru u prvenstvu odigrali 2:2, da bi se zatim sreli i 7. jula u Kupu Egipta. Ovog puta je Al Masri bio bolji, slavio je sa 1:0, golom Mohameda Grenda iz penala. Tabela Premijer lige Egipta ipak pokazuje veći kvalitet u korist današnjeg domaćina, konkretno 10 poena razlike. Al Masri je 10. sa 31 bodom, dok je Istern Kompani u zoni ispadanja, pretposlednji, sa 21 poena. Ismaili, prvi tim iznad crte, beži mu pet bodova. Zanimljivo, ni Al Masri ni Istern Kompani nemaju nijedan poraz u poslednja četiri kola, već po dve pobede i remija.

GAZL EL MEHALA – KERAMIKA KLEOPATRA, 18.30

(Fudbal, Egipat 1)

Gazl je u velikoj krizi i ako ne izađe uskoro iz nje, loše će se provesti u finišu prvenstva. Iz poslednjih sedam prvenstvenih mečeva je osvojio tek dva boda, dakle nema nijednu pobedu, pa je potonuo na 14. mesto na tabeli. Arab Kontraktorsi, koji su u zoni ispadanja, sada imaju samo tri poena manje od Gazla. S druge strane, Keramika Kleopatra je mačka u džaku, nikada ne znate kako će da odigra. Samo u poslednjih mesec dana je uspevala da namuči Zamalek u Kairu, mada je izgubila sa 3:2, da savlada Al Itihad sa 5:0, ali i da izgubi (u prošlom kolu) od Al Masrija kod kuće sa 4:1. Kada se podvuče crta, zasluženo je na sredini tabele, deveta, sa 32 poena. Šest više od Gazla, sa kojim je u prvoj polusezoni odigrala 0:0.

AL ITIHAD – ENPI, 21.00

(Fudbal, Egipat 1)

Donji deo tabele je realnost za Al Itihad i Enpi, mada oni ne brinu još uvek za opstanak. Imaju po 30 bodova, na deobi su 11. i 12. pozicije, a Arab Kontraktorsi, prvi tim ispod crte, imaju sedam poena manje. Al Itihad je vezao tri meča bez pobede (dva remija i poraz), dok je Enpi ostvario samo jedan trijumf u poslednjih pet kola (remi i tri poraza). Kao po pravilu, okršaji ova dva tima su neefikasni. Na poslednjih devet je došla igra UG0-2. U tom periodu je Enpi trijumfovao pet puta (tri sa 1:0, dva sa 2:0), Al Itihad tek jednom (1:0), a od tri remija dva su došla bez golova.



tagovi

AfrikaEgipat 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara