Gvido Rodrigez (Star sport)
Gvido Rodrigez (Star sport)

Barselonino prvo letnje pojačanje! Naravno, za džabe…

Vreme čitanja: 2min | čet. 09.05.24. | 20:38

Opet jeftina "šestica"...

Otkako je Barselonu zahvatio finansijki požar kao rezultat štetočinske vladavine Đozepa Marije Bartomeua, njegov naslednik Đoan Laporta se snalazi kako zna i ume. Pokušava da velika dugovanja nadoknadi na razne načine, a sve to utiče i na transfer poltiku.

U prethodne tri godine, Barselona je dovela 23 pojačanja ne računajući priključene omladince iz B tima. Od ta 23 poječanja, petorica su bili pozajmice od kojih (za sada) nijedna nije otkupljenja. Od preostalih 18 novjalija, čak 10 su došli bez obeštećčenja. Letos je Barselona potrošila samo 3.400.000 evra na pojačanja (Oriol Romeu) što dovoljno govori o finansijskoj dubiozi u klubu. Uglavnom jure igrači bez obeštećenja.

Izabrane vesti

Prvo letnje pojačanje će biti baš takav fudbaler. Barselona je potpisala predugovor sa argentinskim vezistom Gvidom Rodrigezom kojem u Betisu ističe ugovor na kraju sezone. Dolazi besplatno i biće zamena za pomenutog Romeua.

Letos je trener Ćavi kumio i molio da mu se posle Busketsovog odlaska dovede “šestica”, ali sve njegove želje poput Kimiha, Subimendija ili Brozovića su bile finansijski nedostupne za klub. Na kraju je dobio Romeua iz Đirone i nije se usrećio pošto iskusni vezista nije ispunio očekivanja. U poslednje vreme i ne dobija šansu, a često su na toj poziciji igrali De Jong, Gundogan, pa čak i štoper Kristensen… Sve se glasnije spekuliše da će Đirona da vrati Romeua nazad.

Gvido Rodrigez je sličan tip igrač i Katalonci se nadaju da će biti bolje sreće nego u slučaju Romea. Iskusan je (30 godina), klasičan je zadnji vezni koji patrolira ispred odbrane i jede kilometre. Ponikao je u Riveru, četiri godine igrao u Meksiku i 2020. došao u Betis. Već dugo je reprezentativac Argentine sa kojom je osvojio Mundijal u Kataru i Kopa Ameriku.

Po fudbalskom profilu je ono što Barsi treba mada to nije kasa kakvu je tražio Ćavi. On se i dalje nada Kimihu ili Subimendiju ali to će biti moguće jedino ako De Jonga prodaju za veliki novac. Po finansijskim mogućnostima Barse, Rodrigez se trenutno najbolje uklapa. Besplatan je.


tagovi

Gvido RodrigezLetnji prelazni rok 2024

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara